LOGBOEK MEI 2013

 April
2013
 
Juni
2013
Woensdag 1tot en met donderdag 16 mei. Omdat Thijs over twee weken 'radio-examen' heeft, besluiten we hier voorlopig maar te blijven plakken: genoeg te doen. 's Morgens vroeg en 's avonds laat zit ik aan het toetsenbord voor m'n bijbaantjes, en daartussendoor ga ik met de bus of fiets naar Kerkdriel om in de tuin te werken of andere karweitjes voor pa te doen, die weer moeilijk uit de voeten kan. Ook een paar keer voor 'de club' met de trein op pad, waarbij ik dan wel het nuttige met het aangename verenig. Op dezelfde manier wisselt Thijs leren af met klusjes aan het schip, zoals nieuwe startaccu's plaatsen. Als het weer het toelaat werken we een dagje samen, plekjes bijwerken op de stuurhut en de aluminium ramen in het vooronder eens loshalen. Ook maken we de administratie af, zijn er bezoekjes aan de tandarts, de opticien en de dierenarts, gaan we op visite en krijgen we visite. En natuurlijk moet er ook gewoon gepoetst, gewassen, gekookt en boodschappen gedaan worden. Al met al leef ik voortdurend in een staat van lichte overwerktheid. Heel fijn als iemand dan opmerkt: 'Nog steeds geen reis? Nou ja, het is ook wel lekker om eens niets te doen…'

Reactie van
Jan
Fijn om weer wat te lezen van de Picaro,is er minder werk ? of bewust even pas op de plaats.

Goede vaart weer

Groet
Jan
Amersfoort

Reactie van
Helma
Ik zag jullie door de Gouwe varen, hoe was de reis naar Haastrecht?

Reactie van
Rene
Ook wel eens lekker om niets te doen? Je hebt net een hele waslijst opgenoemd van zaken die behoorlijk je leven in de war kunnen schoppen, straks weer varen en dan valt het allemaal weer op zijn plaats. Succes voor Thijs met het examen!

Reactie van
Picaro
Hallo allemaal,

het was even een combinatie van pas op de plaats (examen gehaald hoor) en weinig werk (dus dat hadden we goed getimed ;-), maar intussen hebben we dus alweer een reisje gedaan, naar Haastrecht. Op de Waaiersluis nog even naar een Helma gevraagd… we zijn er dus eindelijk een keer door gekomen, leuk om zo weer wat te horen!

Vrijdag 17We hadden al twee keer rollen kunnen gaan laden, maar ja, tot en met 24 ton… En verder hebben we, vanwege alle feestdagen en de jaarlijkse rustperiode op de kunstmestmarkt, gelukkig nog niet op leuke reizen hoeven te passen. Net als ik met Thijs z'n ouders ergens ten zuiden van Eindhoven naar vloeren aan het kijken ben, wordt er gebeld dat we morgenvroeg in Amsterdam kunnen laden voor Haastrecht. Tja, dat valt wél onder leuke reizen: een stukje spitsenvaarwater in Nederland waar we nog nooit geweest zijn – en ook nog 'met behoud van toer'. Hoewel we nog niet aan alle vrienden en familie zijn toe gekomen, gaan we dat dus toch maar doen. Omdat er wel enige haast bij is, vaart Thijs vast naar Engelen, waar ik ook afgeleverd word. In Tiel treffen we een van de mensen waar we nog mee af hadden willen spreken - dat treft dan weer.

Zaterdag 18In Amsterdam hadden we ook nog met de nodige mensen af kunnen spreken, maar het wordt een bliksembezoek: binnen een half uur zit het ruim vol palmpitschilfers en kunnen we weer op weg.

Reactie van
Luc
Tja, dat was idd even jammer maar een volgende keer misschien meer geluk ;-)
Leuke foto's weer, zeker omdat het nu in Nederland was. Vooral de foto's van het keren, zo weinig ruimte… Leuk om te zien. Groetjes!

Reactie van
Picaro
Ja, en dan moest er ook nog even een eend met kuikens tussen de roeren en de wal door glippen… een drukte van belang daar ;-)

Zondag 19Dit stukje Nederland is toch wel 'pleziervaren': statige huizen, fleurige tuinen, historische scheepjes, klapbruggetjes, mooie molens, oude sluisjes… In Gouda passeren we een paar bekende pleziervaarders. Dus als we de fraaie Waaiersluis door zijn (die maar 26 meter lang is, en waar spitsen alleen met gelijk water door passen, als de deuren aan beide kanten open kunnen) fietsen we terug richting centrum, waar we de hele middag op het achterdek van het aangename gezelschap en weer genieten.

Reactie van
Wim
Dat was zeker gezellig daar aan het steiger op de Gouwe. De volgende dag begaf mijn Velvet het midden op de Gouwe, gelukkig was de Hylke nabij voor een sleep naar de ligplaats.

Reactie van
Picaro
Dat was dan geluk bij een een ongeluk, een echte sleepboot bij de hand.

Maandag 20Extra genieten, omdat Tweede Pinksterdag, zoals voorspeld weer koud en nat is. Een prima dag dus, om nieuwe gordijntjes voor pa te maken. Helaas kan ik het karwei niet afmaken, want de helft van m'n materiaal ligt nog thuis, door ons halsoverkop vertrek. Dus begin ik 's avonds maar eens voorzichtig aan een ander klusje: het doorsnuffelen van het 'familiearchief', dat op mijn verzoek aan boord gedeponeerd is, zodat ik eens een webpagina over 'de werf' kan gaan maken. Er lijkt genoeg materiaal in te zitten voor een hele website – maar als ik die dit jaar nog af wil krijgen moet het wel tot de herfst dit weer blijven :-(

Dinsdag 21Door dat halsoverkop vertrek uit Den Bosch is de koelkast inmiddels ook akelig leeg, dus ga ik eerst de voorraden maar eens aanvullen. We hoeven ons toch niet naar de losplaats te haasten, want wij zijn nummer twee en het lossen schijnt met deze lading wel anderhalve dag te duren. Van de voorbuurman hebben we ook al gehoord dat je bij de silo zo op de bus naar Utrecht kunt stappen, dus reis ik (want je weet maar nooit of en waar we hier ook weer halsoverkop vandaan heen gaan…) 's middags maar 'even' van Haastrecht naar Kerkdriel: gordijntjes strijken, ophangen, resterende stof inpakken, eten koken voor pa en broer (die ik ook nog niet gezien had), en 's avonds weer terug.

Woensdag 22Knippen, spelden, rijgen en stikken – af en toe onderbroken door verhalen en open leggen.

Donderdag 23Zitten we net nog tegen het bezoek te vertellen dat we dit weekend hoogstwaarschijnlijk in IJmuiden rolletjes gaan laden voor Limay, wordt het in Terneuzen nefeline laden voor Arques. Aangezien het zo maar mogelijk is dat we aansluitend in Calais gaan laden voor Parijs of in Duinkerken voor Sète, besluit ik 's middags toch nog maar een keer naar Kerkdriel op en neer te gaan met de resterende gordijntjes. Zo vlot als het reizen dinsdag ging, zo slecht gaat het nu: eerst heeft de bus in Haastrecht een kwartier vertraging, dan komt de bus in Den Bosch een kwartier te laat, op de terugweg komt er in Kerkdriel helemaal geen bus opdagen, en vervolgens moet ik in Utrecht nog drie kwartier wachten omdat de eerstvolgende bus niet tot Haastrecht door rijdt. Pfft.

Vrijdag 24Als onze volgende bezoeker vertrokken is, gaan wij hier ook maar eens weg zien te komen: achteruit door de automatische 'fietsbrug' (die af en toe kuren schijnt te hebben) en dan vooruit de eerste insteek aan de linkeroever in om rond te gaan. Ofwel, met de kop door een treurwilg, de roeren tussen een jachtje en een duikplank door, aan bakboord een broedend waterhoentje en aan stuurboord een toekijkende bewoner. Lijkt wel Frankrijk, die Hollandsche IJssel ;-)

Zaterdag 25Vandaag voelen we ons weer een klein schip. Zowel aan de Volkerak als aan de Krammer mogen we door de jachtensluis, en in Hansweert kunnen we (nog net…) samen met een tanker van 135 bij 18 meter schutten.

Zondag 26Dagje Terneuzen: beetje opruimen, wat mail wegwerken (zelfs Kia werd gisteren zeeziek op de Westerschelde), wat laatste inkopen, babbeltje met de buurman, visite – en dan toch nog maar even naar de haven, zodat we morgen zeker niet te laat komen.

Maandag 27Grr, een hele dag wachten omdat er twee duwbakken op onze laadplek liggen en er geen duwboot te vinden is om ze weg te halen. En dat moet dan dé logistieke oplossing zijn… Tegen vieren besluiten ze ons dan maar in een ander hoekje van de haven te laden. Eerst met een, dan met twee dan met vier bulldozers tegelijk, zodat we wel zo vol zijn. Met onze derde 'nieuwe' lading dit jaar: eerst zwart zand, toen palmpitschilfers en nu wit zand.

Dinsdag 28De hele dag aan de computer gezeten, dus blij dat we 's avonds beneden sluis Don bij een park terecht komen, zodat ik nog even met Kia kan lopen. Als ik in een akker dan ook nog een oud porseleinen armpje vind, is m'n dag weer helemaal goed!

Woensdag 29Het is ook een reisje van niks; 's middags alweer op de losplek. Daar ga ik eerst maar eens doen waarvoor we deze reis eigenlijk aangenomen hebben: een paar 'zenix' borden bij kopen, bij ons 'losbedrijf'. Twaalf in totaal moet genoeg zijn, meer mensen passen hier toch niet binnen ;-) Ze verkopen ook vrolijk gekleurde glazen schaaltjes, maar ja, waar laat ik die… Gelukkig hebben we morgen een jarige.

Donderdag 30Nog zoveel schrijfwerk te doen, maar het hoofd wil weer wil eens niet meewerken. Dus ga ik eerst maar eens met Kia bij het kanaaltje richting Saint-Omer kijken, waar ik een mooie 'waterpoort' ontdek, en dan bij de Ascenseur de Fontinettes, waar ik nog nooit dichtbij geweest ben. Als we leeg zijn leggen we het schip er even voor, alles is groen, maar we krijgen toch geen groen licht… Dan maar door de sluis, en nog 'even' door naar de volgende. Op zich hebben we ruimschoots de tijd om in Clery te komen, waar we maandag weer mogen laden voor Veghel, maar zaterdag valt er tussenuit, omdat we dan een vergadering hebben in Nederland.

Vrijdag 31Of liever gezegd, twee, wat mij betreft. Omdat onze 'lift' moet lossen, en ik het een andere buurman niet aan wil doen om morgen nóg een half uur vroeger weg te moeten om mij ergens op het platteland te pikken, besluit ik dan maar vast met de trein te gaan vanuit Douai. Omdat die beslissing pas ín sluis Douai valt is het wel even haastje-repje: gauw schone kleren aan, boterhammetje smeren, tas inpakken, even checken of er inderdaad nog een trein van Douai naar Lille gaat… Daarvandaan heb ik dan nog de hele middag om thuis te komen, dat zou toch moeten lukken. Ik blijk m'n tijd wel nodig te hebben: half uur wachten in Douai, bijna anderhalf uur in Lille, overstappen in Kortrijk, drie kwartier wachten in Antwerpen, overstappen in Roosendaal, twintig minuten wachten in Den Bosch… Pff, toch niet voor herhaling vatbaar.

 April
2013
  
 Juni
2013
print-versie