BRETAGNE AU FIL DE L’EAU

REISVERSLAG

SAINT VALERY
CAUDEBEC EN CAUX
PONT AUDEMER
HONFLEUR
SAINT HYMER
GENETS
MONT SAINT MICHEL
SAINT MALO
DE RANCE
L’ECLUSE DU CHATELIER
CANAL D’ILLE ET RANCE
HEDE
ST GERMAIN SUR ILLE
RENNES
DE VILAINE
LA GACILLY
REDON
CANAL DE NANTES A BREST
JOSSELIN
HILVERN
PONTIVY
DE BLAVET
LORIENT
CONCARNEAU
QUIMPER
MENEZ HOM
DE AULNE
PLEYBEN
HUELGOAT
CHATEAUNEUF DU FAOU
‘KER’
GLOMEL
GUERLEDAN
LA ROCHE BERNARD
ARZAL
SAINT NAZAIRE
BLAIN
SAINT NAZAIRE (2)
CHANTIERS DE L’ATLANTIQUE
CANAL DE LA MARTINIERE
NANTES
DE LOIRE
MONTJEAN
DE MAINE
DE MAYENNE
ROCHEFORT
LAVAL 

LITERATUUR
KAART

PER CAMPER LANGS DE KANALEN

Wat doet een schipper op vakantie? Sluizen kijken! Op die regel vormen wij geen uitzondering. Met de Picaro hebben we de meeste Franse waterwegen bevaren, maar in West-Frankrijk ligt een vaarwegenstelsel dat, sinds de Loire grotendeels onbevaarbaar geworden is, niet meer met de rest van het Franse vaarwegennet verbonden is: de Bretonse kanalen.

Dit bijna 700 kilometer lange vaarwegenstelsel is ook zo bijzonder doordat er geen binnenvaart meer is, doordat de invloed van de zee er alom tegenwoordig is, doordat het niet onder het beheer van Voies Navigables de France valt, doordat de sluizen er een eigen maat hebben.... Redenen genoeg dus om richting Bretagne te rijden, toen we deze zomer een camper te leen aangeboden kregen. En passant bezochten we de monding van de Somme, de Seine en de Loire en de rivier de Mayenne.

Met enige fantasie heeft onze route de vorm van een Triskell, een Keltisch symbool wat je in Bretagne overal tegen komt.

U kunt ons reisverhaal van dag tot dag lezen door op de link 'reisverslag' te klikken, of alleen de onderwerpen selecteren die u interesseren m.b.v. de desbetreffende links op deze pagina.

De foto's worden pas ingeladen als u een onderstreept woord in de tekst aanklikt. De bijbehorende afbeelding komt dan aan de linkerkant van uw beeldscherm te staan.

Bon voyage,

Thijs Hitters & Annemarie van Oers

 

Deze site is getest met Internet Explorer 5.5 en Netscape 6. U kunt hem het best bekijken op een minimale resolutie van 800 X 600.