LOGBOEK MAART 2017

 Februari
2017
 
April
2017
Woensdag 1tot en met woensdag 12 april. Mooi meegenomen: omdat de eerste reis die we zouden gaan doen geannuleerd werd, krijgen we deze reis over 250 ton betaald, terwijl we maar 210 ton hoeven te laden. Tijdens het laden wordt de stagiair weer aan boord afgeleverd door zijn vader. Verder varen we deze reis samen met een voormalige opstapper, inmiddels zelf ook leerbedrijf, die de stagiair af en toe van ons overneemt. Onderweg voegt zich tijdelijk nog een derde collega bij ons, dus aanspraak genoeg. Voor de verandering gaan we via de toeristische route, het Markkanaal, naar Oosterhout. En vervolgens maar eens kijken wat er allemaal veranderd is in het Wilhelminakanaal, waar we ook al in geen eeuwigheid door gekomen zijn. De dubbele bajonetsluis staat er gelukkig nog (je weet 't maar nooit in Nederland…) al zal het waarschijnlijk wel de laatste keer zijn dat we er door komen. Daarna een vrij weekend en prachtig weer, dus zaterdagmiddag lekker samen de stad in (voor het eerst sinds Spanje), zaterdagavond barbecueën met de buren en zondagmiddag nog eens. Aansluitend familievisite, want een deel van mijn 'roots' ligt tenslotte in deze stad. Omdat het nog even gaat duren voor we kunnen lossen stap ik daarna op de trein om te kijken hoe mijn andere wortels erbij staan. Valt mee, alles tiert welig. De volgende dag komen Thijs en de buurman ook nog even langs, omdat buurman thuis nog drie druivelaars voor ons had staan, en de dag daarna komt Thijs mij en Tara lekker luxe met de auto weer ophalen. Als we leeg zijn is er, zoals gewoonlijk in deze tijd van het jaar, weinig werk, dus varen we maar naar onze thuishaven.

Vrijdag 3tot en met vrijdag 17 maart. Waar we het nuttige (motor weer eens na laten kijken, klussen aan schip en tuin, vergadering bijwonen,…) afwisselen met het aangename (bezoekjes van en aan vrienden en familie, rommelmarkt, radiobeurs, dagelijks hondenuitje naar de uiterwaarden,…). En vervolgens, na een tussenstop in Maasbracht, naar Ivoz-Ramet vertrekken om rollen te laden voor Evry.

Zaterdag 18tot en met donderdag 30 maart. Als ik in het canal Brussel-Charleroi een pandje van 3 kilometer mee fiets met Tara, krijgen we een proces-verbaal wegens onderbemand varen. Want alleenvaart zonder alleenvaartverklaring is volgens de Waalse agenten, die me toevallig weg zagen fietsen, vreselijk gevaarlijk, en aangezien de Nederlandse politie ook streng bekeurt… De rest van de reis verloopt gelukkig zonder dat soort flauwekul (en met veel fietstochtjes ;-). Omdat we een vrij lange losdatum hebben, en er in Evry momenteel nauwelijks ligplaats is, besluiten we maar een dag in Conflans te blijven liggen. Dat worden er twee, als buren die naar Limay moeten gezellig een dagje blijven plakken om Thijs z'n verjaardag te vieren. Omdat het schitterend weer is kunnen we al lekker buiten zitten, na een bezoekje aan het musée de la batellerie. Voor Tara is Conflans ook geen slechte plek: aan de overkant blijk je eindeloos door de velden en langs de Seine te kunnen fietsen. Als we onze rollen weer kwijt zijn, gaan we verder de Seine op, om, na nog een vrije dag in Bray, in Mouy tarwe te gaan laden voor Eindhoven.

Vrijdag 31tot en met woensdag 12 april. Mooi meegenomen: omdat de eerste reis die we zouden gaan doen geannuleerd werd, krijgen we deze reis over 250 ton betaald, terwijl we maar 210 ton hoeven te laden. Tijdens het laden wordt de stagiair, die een reis met buren mee geweest is, weer aan boord afgeleverd door zijn vader. Verder varen we deze reis samen met een voormalige opstapper, inmiddels zelf ook leerbedrijf, die de stagiair af en toe van ons overneemt. Onderweg voegt zich tijdelijk nog een derde collega bij ons, dus aanspraak genoeg. Voor de verandering gaan we via de toeristische route, het Markkanaal, naar Oosterhout. En vervolgens maar eens kijken wat er allemaal veranderd is in het Wilhelminakanaal, waar we ook al in geen eeuwigheid door gekomen zijn. De dubbele bajonetsluis staat er gelukkig nog (je weet 't maar nooit in Nederland…) al zal het waarschijnlijk wel de laatste keer zijn dat we er door komen. Daarna een vrij weekend en prachtig weer, dus zaterdagmiddag lekker samen de stad in (voor het eerst sinds Spanje), zaterdagavond barbecueën met de buren en zondagmiddag nog eens. Aansluitend familievisite, want een deel van mijn 'roots' ligt tenslotte in deze stad. Omdat het nog even gaat duren voor we kunnen lossen stap ik daarna op de trein om te kijken hoe mijn andere wortels erbij staan. Valt mee, alles tiert welig. De volgende dag komen Thijs en de buurman ook nog even langs, omdat buurman thuis nog drie druivelaars voor ons had staan, en de dag daarna komt Thijs mij en Tara lekker luxe met de auto weer ophalen. Als we leeg zijn is er, zoals gewoonlijk in deze tijd van het jaar, weinig werk, dus varen we maar naar onze thuishaven.

 Februari
2017
  
 April
2017
print-versie