LOGBOEK OKTOBER 2016

 September
2016
 
November
2016
Dinsdag 4tot en met woensdag 26 oktober. 's Avonds maken we vast aan Warcoing, waar Tara lekker los kan. Op de terugweg blijft ze ongebruikelijk ver achter, en ja hoor, even later zie ik vier witte poten in de lucht dansen. Grr, die ligt vast weer door een smeuïg kadaver te rollen… maar vooruit, het is dierendag :-) Eenmaal geladen, zijn we ook weer vlot in Ribecourt. Over de reis valt weinig te melden, niet alleen omdat het de zoveelste keer Schelde en canal du Nord in korte tijd is, maar ook omdat we allebei vooral met andere dingen bezig zijn. Zo is Thijs onder meer met een tracking & tracing systeem aan de slag. En ben ik eindelijk serieus begonnen aan een website over de werf van Thijs z'n (groot)ouders. Thijs z'n moeder moet namelijk al sinds eind augustus stil zitten vanwege een gebroken been en heeft nu dus eens tijd om mijn vragen te beantwoorden of door te geven. Helaas blijkt veel informatie in de loop der tijd al verloren te zijn gegaan. Van de andere kant vind ik op internet wel weer dingen waar zij niets vanaf wisten. In Ribecourt zouden we de tijd dus wel doorkomen, maar omdat er totaal geen zicht is op een retourreis, besluiten we na een dag of wat toch maar weer leeg terug naar België of Nederland te gaan. Onderweg blijven we, in verband met zondag in België, nog een dagje bij buren plakken, die tegenwoordig ook van hondenplekje naar hondenplekje varen. In Pont-Malin kun je inderdaad prima wandelen, alleen zitten er wel (flinke) adders onder het gras! Gelukkig benadert Tara die een stuk omzichtiger dan een muis, zal toch instinct zijn. Daarna zakken we samen de Schelde maar af naar Terneuzen, nog steeds zonder zicht op een reis: nu bijna iedereen leeg terug vaart, is in Nederland de spoeling ook wat dunner. Voor we goed en wel vast liggen zijn de buren toch aan de reis… natuurlijk om net aan de andere kant van het land te gaan laden. Wij kunnen ook een Stein-Salaise doen, maar zien daar maar vanaf: we zullen nu toch echt eens op ziekenbezoek moeten, anders lopen we nog het risico onterfd te worden ;-) Hoewel we net wel weer bonuspunten hebben gescoord, door aan te bieden de camper voor Thijs z'n ouders naar Spanje te brengen, aangezien ze zelf voorlopig niet zo'n end kunnen rijden met een schakel-auto. Om het hoe, waar en wanneer door te gaan spreken, huren we in Terneuzen maar een auto. Het liefst waren we zo snel mogelijk richting Spanje gegaan, nu er zo weinig retourwerk is, het 's avonds nog niet zo extreem vroeg donker is en het weer nog wat beter, maar het zal wel even duren voor moeders weer mobiel genoeg is om met 'de automaat' naar Spanje te kunnen rijden. Want terug vliegen is voor ons geen optie met Tara, per trein is 't ook een heel gedoe met een hond en bagage, en een huurauto terug naar een ander land laten brengen blijkt onbetaalbaar. Dus gaan we eerst nog maar een reisje doen: Stein – Condé.

Dinsdag 4tot en met woensdag 26 oktober. 's Avonds maken we vast aan Warcoing, waar Tara lekker los kan. Op de terugweg blijft ze wat achter, en ja hoor, even later zie ik vier witte poten in de lucht dansen. Grr, die ligt vast weer door een smeuïg kadaver te rollen… maar vooruit, het is dierendag :-) Eenmaal geladen, zijn we ook weer vlot in Ribecourt. Over de reis valt weinig te melden, niet alleen omdat het de zoveelste keer Schelde en Canal du Nord in korte tijd is, maar ook omdat we allebei vooral met andere dingen bezig zijn. Zo is Thijs onder meer met een nieuw tracking & tracing systeem aan de slag. En ben ik eindelijk serieus begonnen aan een website over de werf van Thijs z'n (groot)ouders. Thijs z'n moeder moet namelijk een paar maanden stil zitten vanwege een gebroken been en heeft nu dus mooi de tijd om mijn vragen te beantwoorden of door te spelen. Helaas blijkt veel informatie in de loop der tijd verloren te zijn gegaan. Van de andere kant vind ik op internet wel weer dingen waar zij niets vanaf wisten. In Ribecourt zouden we de tijd dus wel doorkomen met 'hobbyen' (en wandelen), maar omdat er totaal geen zicht is op een retourreis, besluiten we na een dag of wat maar weer leeg terug naar België of Nederland te gaan. Onderweg blijven we nog een dagje bij buren plakken, die tegenwoordig ook van hondenplekje naar hondenplekje varen. In Pont-Malin kun je inderdaad prima wandelen, alleen zitten er, letterlijk, wel (flinke) adders onder het gras! Gelukkig benadert Tara die een stuk omzichtiger dan een muisje, waar ze meteen bovenop springt, zal toch instinct zijn. Daarna zakken we samen de Schelde maar af naar Terneuzen, nog steeds zonder zicht op een reis: nu bijna iedereen leeg terug vaart, is in Nederland de spoeling ook wat dunner. Voor we goed en wel vast liggen zijn de buren toch aan de reis… natuurlijk om net aan de andere kant van het land te gaan laden. Wij kunnen ook een Stein-Salaise doen, maar zien daar maar vanaf: we zullen nu toch echt eens op ziekenbezoek moeten, anders lopen we nog het risico onterfd te worden ;-) Hoewel we net weer bonuspunten hebben behaald, door aan te bieden de camper voor Thijs z'n ouders naar Spanje te brengen, aangezien ze zelf voorlopig niet zo'n end kunnen rijden, maar toch wel graag in het zonnige zuiden zouden overwinteren. Om het hoe, waar en wanneer door te gaan spreken, de post op te halen, enzovoort, huren we in Terneuzen maar een auto. Het liefst waren we meteen richting Spanje gegaan, nu er zo weinig retourwerk is, het 's avonds nog niet zo extreem vroeg donker is en de kans op regen nog wat kleiner, maar het zal nog wel even duren voor moeders weer mobiel genoeg is om met 'de automaat' naar Spanje te kunnen rijden. Want terug vliegen is voor ons geen optie met Tara, met de trein is ook een heel end met een hond en bagage, en een huurauto terug laten brengen blijkt onbetaalbaar. Dus gaan we eerst nog maar een reisje doen: Stein – Condé.

Donderdag 27tot en met donderdag 10 november. Wij zijn de laatste van de ploeg die in Condé-sur-Suippe moet lossen, dus we kunnen het lekker rustig aan doen. Maar goed ook: op 1 november hebben we onverwacht een vrije dag. Om zeven uur 's morgens krijgen we van sluis Chaillevois namelijk gewoon groen licht, maar bij de tunnel is het fini.'s Middags maken we dus maar een ommetje door de bosrijke omgeving. De volgende dag een pitstop bij buren in Maizy, waar we na de koffie met gebak de stagiair meenemen: heeft die tenminste nog een vaardag. Al gaan we vandaag maar tot Berry-au-Bac, want op de losplek is niet genoeg plaats voor zoveel schepen. Tot mijn geluk is de Emmaus in Berry open, al moet ik deze keer wel héél lang snuffelen voor ik iets van mijn gading vind (twee gratinschaaltjes). Als we leeg zijn in Condé, maken we meteen maar weer rechtsomkeert richting Nederland, al is dat hiervandaan echt een heel end. Maar komende week gaat het canal du Nord drie dagen dicht, dus als we toch leeg terug gaan, is dat alleen maar extra verloren tijd. Verder moet ik 9 november in Rouen zijn voor Riverdating, en is het wel gemakkelijk als we dan op de route liggen, zodat ik mee kan rijden. Onderweg krijgen we nog het verleidelijke aanbod om naar Sète te gaan, maar nu hebben we ons definitief vastgelegd op 'Spanje'. Het plan is om er een week of drie tussenuit te gaan. Daar zijn we inmiddels ook wel echt aan toe: dat steeds leeg terug varen kost een hoop tijd en energie en levert weinig op. En ook voor mijn 'vrijwillige werkzaamheden' (waaronder het logboek ja ;-) kan ik de laatste maanden niet veel enthousiasme meer opbrengen.

 September
2016
  
 November
2016
print-versie