LOGBOEK JULI 2014

 Juni
2014
 
Augustus
2014
Dinsdag 1t/m zondag 6 juli. De verleiding is groot om naar Den Bosch te gaan. Maar ja, dat is hier vandaan toch een kleine dag varen, en als er werk van Stein komt moeten we dat hele stuk weer terug. Dus besluiten we voorlopig maar in Weert te blijven, waar we alle winkels en een station op loopafstand hebben. Voor de verandering eens goed gegokt: woensdag zijn we alweer aan de reis om maandag te laden voor Ribecourt. De tussenliggende dagen worden gevuld met een middagje Dordrecht, een dagje Rijksmuseum, familiebezoek, wat hobbyen in de tuin en klussen aan het schip.

Maandag 7Je hebt chauffeurs die een bak leeg kunnen kiepen en chauffeurs die een schip kunnen laden. Bij de eerste categorie valt alles aan een kant, en bij de tweede categorie blijf je netjes recht liggen. En als je pech hebt, krijg je bij de laatste vrachtauto een chauffeur van de eerste categorie :-(

Dinsdag 8België op z'n langst betekent drie dagen beperkt internet, dus tijd voor andere dingen. Zoals het wegwerken van de papierberg. Pfft, wat een berg informatie wordt een mens tegenwoordig geacht tot zich te nemen, én te onthouden. Inmiddels weet ik wel dat ik vakbladen, folders en magazines niet hoef te bewaren, want later nog eens goed lezen komt er toch niet meer van. Dus ga ik er maar vanuit dat ik meeste wel terug kan vinden op internet…

Woensdag 9Slecht nachtje gehad: blijkbaar stond de stuw wat te ver open, want we zakten lekker scheef. Daarnaast zijn we (voor de verandering eens allebei ;-) lek gestoken door gemene kleine rotmugjes. En dan ben ik ook nog eens verkouden, met het complete pretpakket: keelpijn, oorpijn, kuchen, niezen, snotteren… en dat in juli nota bene! Al zou je dat niet zeggen als je buiten komt: het lijkt wel herfst. Goed voor de natuur en de kanalen, zullen we maar denken.

Donderdag 10Zoals gewoonlijk weer weinig geluk op de Sambre-route. Gisteren twee uur wachten aan Strepy en vandaag wordt Peronnes net voor onze neus gestremd voor duikwerkzaamheden. Dat duurt gelukkig niet zo lang. 's Avonds komen we nog tot Pont-Malin: verder dan verwacht.

Vrijdag 11Logeerkamer uitmesten, kast uitruimen, la leeg maken, ondertussen nog een maandje logboek-achterstand wegwerken, want morgen komen de jongedames weer aan boord!

Zaterdag 12Vandaag zijn we aangekomen bij de Picaro. Het voelde weer als vanouds, het echte vakantiegevoel. We hebben nog een stukje meegevaren en lekker genoten. We kwamen uit in een boerkawijk, dat vonden wij het perfecte moment om te gaan zwemmen! Tijdens het nachtzwemmen scheen Thijs nog met de 'schijnwerpers' op ons. Het water was vrij koud, maar na zo'n lange reis wel lekker verkoelend. Onze vakantie kan beginnen! Dit was onze dag.

Zondag 13Vandaag hebben we nog een stukje gevaren, tot we aan de losplek aankwamen. Doordat het slecht weer was wisten we niet goed wat we moesten doen. Een 'buitenwandeling' of 'binnenwandeling'. We kozen voor de binnenwandeling. Voor we bij het kasteel aankwamen moesten we nog een stukje rijden met het super navigatiestysteem van Kurt, de vader van Dolores. Het was eigenlijk 11 km maar volgens ons hebben we er wel wat meer gehad! Maar het was wel mooi, want we reden door een hele sprookjesachtige omgeving. Een prachtig mysterieus sprookjesbos, met daarbij een gezellig dorpje en een prachtig kasteel genaamd 'Chateau de Pierrefonds'. Toen we bij het kasteel waren, kwamen we erachter dat daar de films van 'Merlin' zijn opgenomen. Er stonden ook nog oude graveringen van mensen uit het jaar 1600. Ook hadden mensen overal het HP (Harry Potter) teken in gegraveerd. Van binnen en buiten waren er veel mooie dingetjesss te zien. Terugkerend door de regen lag er nog een lekker appeltaartje op ons te wachten. Dit was onze dag.

Maandag 14Quatorze Julliet ! De nationale feestdag in Frankrijk, maar niet dat wij daar veel van hebben gemerkt helaas… Nadat Elise eindelijk eens uit haar bed was gekomen, zijn we gaan wandelen in ons sprookjesbos. We hebben heel veel mooie plekjes gezien en genoten van de omgeving en de rust. Maar na al dat moois kwamen we uit op een slagveld… Overal lagen botten. Maar weten niet van welk gigantische dier deze botten afkomen… We kwamen nog langs een mooie blokhut, die tot onze grote verbazing open bleek te zijn. Het zag er heel knus uit en er lagen zelfs nog kampeerspullen in. Best wel een leuk plekje. Nadat we zijn lekgestoken door de muggen kwamen we na een lange wandeling weer aan bij de Picaro. We waren helemaal beslijkt en vonden het dus wel tijd om weer even te gaan zwemmen! Nadat we weer helemaal schoon waren, gingen we er weer op uit. Nu richting een oud verlaten boerderijtje. Het was een vrij groot domein, met veel verschillende pandjes. We zijn uiteindelijk de donkere kelder in gegaan en hebben nog een hele hoop spulletjes verzameld. Zowel een stoel, een paar dakpannen en een oude Cola fles. Wauw wat een vondst! S' avonds hebben we nog lekker gebarbecued en daarna de ouders van Dolores uitgezwaaid. Later op de avond is er niet meer veel gebeurd. We wilden namelijk vroeg gaan slapen omdat we de volgende dag naar Parijs zouden gaan! Maar vroeg slapen lukte niet echt, want we werden wakker geknald van het mooie vuurwerk. Dit was onze dag.

Dinsdag 15Vandaag moesten we heel vroeg op, want we gingen met de trein naar Parijs! Na een lange reis in de trein en volgepropte metro waren we eindelijk in 'de stad van de liefde' aangekomen, oftewel, PARIJS! We zijn begonnen bij de Champs-Élysées, en hebben daar wat lekkers gedronken. Er waren heel veel mooie en dure winkels als Louis Vuitton, waar we nog even een kijkje kwamen nemen. Dus vaders… Een mooie horloge is altijd welkom! Was maar 33 000 euro, dus dat valt nog wel mee he ;) We hebben de Arc de Triomphe bekeken. Daarna zijn we via de kleinere straatjes naar de 'La tour Eiffel' gelopen. Hierna hebben we een heerlijke salade gegeten in de Jardins des Tuilleries en hebben nog wat fotootjes genomen bij het Louvre. En toen… het hoogtepunt van de dag… De slotjesbrug! Voor Dolores dit keer wel de juiste, want door school was ze naar de verkeerde gewezen. Tot mijn vreugde vond ik een slotje met mijn naam erop! Dus Elise is nu op zoek naar ene David… Wie o wie zou het zijn?? Onze wandeling vervolgde richting de Notre Dame. Van hieruit zijn we naar Centre Pompidou gegaan. Hier hebben we iets gedronken bij een Fontein. Nadat ons drankje op was zijn we nog langs wat winkels gewandeld. Onze dag was bijna voorbij dus moesten we terugkeren naar het Station du Nord. We keken er van op dat we hier de enigste blanken waren en in heel Parijs niemand van onze leeftijd zagen… Eenmaal weer in de trein waren we moe maar voldaan van onze dag!

Woensdag 16Vandaag hebben we gelost en hebben we inkopen gedaan. Daarna zijn we even lekker gaan zwemmen. Dolores ging Thijs helpen met het ruim schoonspuiten. Volgens Thijs zat er kunstmest in Dolores haar haren, en dat was voor hem een hele goede reden om Dolores helemaal nat te spuiten met water ! Wel lekker verfrissend… Elise daarentegen stond te bakken in de keuken, en had ook best een verkoelende douche kunnen gebruiken! Dolores kwam erbij en we hebben samen Paella gemaakt. Maar we hadden zo veel, dat we een schaal over hadden. Daarmee hebben we later de buren blij gemaakt! Hopelijk dat hij gesmaakt heeft, wij vonden in ieder geval van wel :) Na het eten waren we weer gaan zwemmen, en Thijs en Annemarie gaan wandelen. We hebben nog een tijdje op het voordek gebabbeld, maar toen we het koud kregen zijn we binnen een film gaan kijken. Dit was onze dag.

Donderdag 17Vandaag was het verschrikkelijk heet, maar dat vonden wij wel lekker! Daarom hebben we vandaag ook weer veel gezwommen. Na onze frisse duik hebben we een wandelingetje gemaakt. Na ons wandelingetje hebben we wéér gezwommen! Maar helaas werd Dolores een beetje ziek, dus moesten we met z'n drietjes barbecueën. Het was vandaag een rustig dagje.

Vrijdag 18Vandaag was wel een levendige dag! Ten eerste moesten we laden. Omdat het 36 graden was in de schaduw wilden we weer gaan zwemmen. Voordat Elise tijd had gehad om zich om te kleden, had Thijs haar al in het water geduwd. Wat een typische stunt voor Thijs… Desondanks dat was het zwemmen toch wel weer heerlijk. Dolores voelde iets aan haar voet, en vroeg aan Elise of zij dat was. Maar Elise keek verbaasd, en zei: 'nee, dat was ik niet !' Het volgende moment hingen we allebei lachend met onze benen opgetrokken aan het schip. Stel je voor dat onze tenen eraf gegeten zouden worden! Toen we klaar waren met laden zijn we gaan varen. Nu konden we niet meer zwemmen, tenminste, dat dáchten we… Aangezien we zo diep lagen, konden we mooi met onze benen in het water hangen. Zo konden we toch nog wat afkoelen op zo'n warme dag. Uiteindelijk zijn we in het gangboord gaan liggen, zonder te beseffen dat er een ander schip aankwam. Het volgende moment kwamen er grote golven over ons heen! Nu waren we wel weer afgekoeld. Om weer lekker op te warmen, hebben we een deken op de luiken gelegd. En hebben daarop liggen zonnen. Aangezien we het snel weer heel warm kregen, zijn we weer in het gangboord gaan liggen. Bij elk tegemoetkomend schip dat we tegenkwamen zagen we de mensen lachen. Ze hebben ons zelfs op Facebook gezet! Wie weet wordt het wel een hype… We genoten lekker van het felle zonnetje en hebben ons zo de hele middag kunnen vermaken. S' avonds hebben we weer gebarbecued, en zijn we met z'n tweetjes nog even gaan wandelen. We waren op zoek naar Franse leeftijdsgenoten, die je maar amper ziet. Helaas zijn we niemand meer tegengekomen, behalve onze buurvrouwtjes. Eenmaal terug hebben we met een aantal dekens op de luiken gelegen, afwachtend op het heftige onweer dat we verwachtten. Uiteindelijk zijn we toch maar naar binnen gegaan, en heeft Elise samen met Thijs en Annemarie nog even in het donker gezwommen. Zodat ze lekker fris naar bed konden gaan. Dit was onze dag.

Reactie van
J & J
Hoi Dolores en Elise,
We lezen weer met veel plezier jullie vakantie avonturen op de Picaro. Wauw! o. a. naar het mooie château de Pierrefonds, én à Paris geweest, oh lala.. met goede gidsen begeleiding, wat hebben jullie daar in een dag veel gezien !
Groetjes uit een tropisch Eindhoven.

Reactie van
Picaro
Ja, met 35 graden was het waarschijnlijk geen stadswandeling van 12 km geworden ;-)

Zaterdag 19Vandaag hebben we nog even lekker op het voordek gelegen, en daarna zijn we gaan zoeken naar ingrediënten voor het bakken van een taart ! We kwamen uit op slagroomtaart met chocola, en een onderkant van cake. Hier zijn we een paar uurtjes mee bezig geweest. We zijn nog een stukje gaan lopen en hebben toen weer lekker op de luiken gelegen. Elise heeft gezwommen in een tunnelpand, tussen de ganzen en eenden. Het water was wel frisjes! Toen we de koude tunnel in vaarden, zijn we opgerold in een dikke deken lekker op de luiken blijven liggen! We zijn zo ongeveer allebei in slaap gevallen, tot het eind van de tunnel. Thijs maakte een touw aan de bolder vast, en liet die in het water hangen tijdens het varen. Hij sprong van boord en kon zich vasthouden aan het touw. Nu onze beurt! Elise sprong van boord, lekker verfrissend was het wel, maar niet helemaal de optimale manier. Toch was het wel leuk om weer een keer te doen! Elise heeft eten gekookt, en dat hebben we onder het varen opgegeten. Na het eten zijn we een film gaan kijken, de Titanic! Blijft een prachtige film… Eenmaal toen de film afgelopen was, zijn we weer lekker in het water gesprongen! Heerlijk was dat, om 12 uur s' nachts zwemmen onder de sterrenhemel, tijdens de bliksem en een zachtjes gedonder. Verder was het heerlijk stil, enkel hoorden we wat vogeltjes op de achtergrond. Dit water was gelukkig wel wat warmer als in de film! Na weer wat opgewarmd te zijn hebben we nog gezellig met z'n tweetjes onder een dekentje op de luiken gezeten. We keken naar het onweer, en babbelde lekker over van alles en nog wat. Het was namelijk ons laatste avondje samen! Die hebben we in ieder geval mooi afgesloten… Dit was onze dag.

Reactie van
KVM
Echt weer een zwemvakantie hé, daar. Jullie vinden altijd wel een zwemplekje. Gangboordzwemmen lijkt tot nu toe wel de meest originele manier ;-)
Gaat snel zo\'n weekje…Nog een fijne vakantie verder voor Elise en Familie…

Reactie van
Picaro
Foto van 'Picaro plage' staat nu ook bij foto's van de maand

Reactie van
lana
hoi Dolli ik ben bij bomma en bompa ik ga ergens naar toe iets met vuur spuwende stieren , het lijkt me leuk om het vuurwerk te zien knallen ik heb er zin in :) ik ga proberen om foto\'s te maken en anders een kort filmpje ;) jij hebt ondertussen ook veel gedaan zo te zien ik ga morgen naar de Ardennen . ik hoop op nog veel plezier bai ; bomma is nu iets aan het doen ze wilde ook nog iets sturen ik ben benieuwd ze zal dit vast ook nog gelezen hebben hoe dan ook ik zie je gouw hoop ik zie je teminste wel op deze blog. groetjes je nichtje lana (als je wil mag je me ook nicht noemen)

Reactie van
bomma -bompa
hallo iedereen op de picaro en lieve dolores
wat hebben jullie alweer mooie dagen gehad veel beleefd en gezien!we hebben ook de fotos ontvangen blijkbaar hebben ze in parijs twee nieuwe jonge fotomodellen tres chique et belle!!!!
warme knuffels van bomma en bompa

Zondag 20Vandaag was onze laatste dag samen aan boord. In het begin wisten we niet goed wat te doen, we zaten een beetje op de bank te nietsen. Tot Thijs ons plots riep, en wie hadden we daar de Traveler. Het was zo leuk om Piet en Suzanno nog eens te zien, het was nu toch alweer een tijd geleden. Een beetje later zijn we dan maar op het voordek gaan zitten zodat we alles uit onze laatste uurtjes konden halen. We hebben een grote voorraad selfie's gemaakt we moeten er jammer genoeg weer een jaar tegenaan kunnen. Om 13u30 lagen we stil maar er was nog geen familie Oosterveen te zien dus zijn Dolores en Elise nog een eindje gaan gaan wandelen al zoekend naar Elise haar ouders. Maar i.p.v. dat wij hun vonden vond Raoul ons. Na een stukje zelfgemaakte taart wouden we nog een laatste duik nemen samen en dat hebben we ook gedaan nadat we eens lief gekeken hadden naar de ouders van Elise. Maar de tijd vloog voorbij en al gauw was Elise toch vertrokken. We hebben dan nog een stukje verder gevaren. En hoopten tot aan Valenciennes te komen maar de sluizen stopten wat vroeger met schutten. Dan moesten we maar in het andere dorpje iets gaan eten en er was keuze uit kebab kebab of kebab. Het was wel zeer lekker en hadden meer dan genoeg. Dit was onze laatste dag samen.

Maandag 21Vandaag hebben we continu gevaren eerst nog een stuk door Frankrijk en dan door België. Het was vrij slecht weer vandaag en Annemarie was ook een beetje ziek dus heb ik wat koffie en thee gemaakt en dan begonnen aan een vrij grote vaat. Nadat die klaar was ben ik naar boven gegaan en zijn we naar het bunkerstation geweest. We hadden hem al 2 keer gehoord op de marifoon maar toen we daar aankwamen was er in de verste verte niemand te bespeuren. Na toch wel een half uur te wachten was Thijs zijn geduld op en gingen we verder en net toen we een beetje verder waren kwam de man met een klein bunkerbootje terug. Daarna mocht ik nog een stukje varen maar toen we in de stad vaarden ben ik maar weer buiten gaan zitten. Maar 2 sluizen verder werd het me toch wat te koud en zijn ik en Annemarie terug naar binnen gegaan. Terug binnen hebben we dan naar filmpjes gekeken die stagiairs hebben gemaakt voor een wedstrijd. En ook naar een aflevering uit een documentaire over WO1. We hebben vrij lang gevaren rond 22 uur lagen we pas vast. Dit was mijn dag.

Dinsdag 22Vandaag was de tweede en gelijk ook de laatste dag dat we in België hebben gevaren. Het was een zeer mooie en warme dag. Rond de middag waren we aan Antwerpen waar ook iedereen zat te zonnen aan de kaaien en af en toe zwaaiden er ook eens wat mensen. Ook een jongen die riep van Titanic en wouw dat ik dat deed. Maar dan had hij toch maar even lekker pech ;p. Ik heb hier een een hele lange tijd buiten gezeten tot we door de sluis en in het industriële gebied van Antwerpen kwamen. Ik zat rustig wat rond te kijken toen er plots een toch vrij grote golf tegen het schip aansloeg met als gevolg dat ik al het water op mij kreeg. Dan ben ik maar naar binnen gegaan en heb ik nog wat aan het logboek geschreven. En dan waren we ongeveer al in Nederland. Waar je al meteen een groot verschil zag allemaal groene velden met een hoop windmolens erin. En ook in de sluizen die zijn niet groot maar gigantisch voor vaak maar een mini stukje dat je daalt. S'avonds hebben we vastgemaakt in een haven en omdat het zo een lekker weertje was hebben ik en Annemarie buiten nog wat gelezen en plots komt er een 135m naast ons liggen daar ging onze mooie zonsondergang. Toen hij weer weg vaarde konden we enkel nog het laatste stukje zien. Dit was mijn dag.

Woensdag 23Vandaag hebben we een groot deel van de dag op groot water gevaren. Hier mocht ik ook een tijdje varen en alles ging vrij goed tot ik aan een brug net ietsje teveel in het midden zat en dan begonnen ze van beide kanten langs te varen wat toch best spannend was voor mij. In de namiddag deden we een sluisje om naar een kanaal te gaan en daar stonden 2 mannen die vroegen waar is Kia. Annemarie had ze nog nooit gezien maar het bleken dus lezers van de site te zijn. Tijdens het varen zijn we zeer veel zwemmende jongeren tegengekomen waarvan een hele hoop zat te zwaaien en dingen te roepen en af en toe had je dan toch een vrij normale die gewoon hoi tegen me zei. Ik heb ongeveer de hele dag op het voordek gelegen al kijkend naar de omgeving die hier echt prachtig is. S'avonds hebben we vastgemaakt aan Vianen waar we inkopen hebben gedaan met de fiets maar te voet terug mochten omdat we teveel mee hadden. We hebben dan nog een klein fietstochtje gedaan en een ijsje gegeten in een Italiaans restaurant. Dit was mijn dag.

Reactie van
J & J
Goh.. toch nog een buitenlandse vakantie voor Dolores, nu eens naar het noorden inplaats van naar het zuiden. Leuke foto's gezien van mooi nederland maar ik denk dat je Elise ook wel wat mist ??
Groetjes uit Eindhoven.

Donderdag 24Vandaag zijn we nog een klein stukje naar Utrecht gevaren. Want we kregen het nieuws dat we vrijdag om 6 uur moesten lossen. Omdat een loskade niet zo een geweldige plek is om de hele dag door te brengen hebben we besloten een fietstocht te maken. Na een paar km rijden hebben we dan iets gedronken in Abcoude. In het begin hadden we nergens last van en was het allemaal zeer pijnloos. Maar na een tijdje kreeg je toch wel last van de zadels. We hebben een heel stuk van de Vecht gezien waar er heel veel kleine bootjes over varen en waar heel veel mooie huizen stonden. Dus stopten we wel af en toen om een foto te nemen. Dan konden we er weer tegenaan. Na nog een hoop km kwamen we bij een sluisje aan waar op een bord stond volgende leuke stop over 1500 km ja dan weet je wel waar je gaat stoppen. In de sluis zaten er een stuk of 8 bootjes waarvan er 1tje was waar de vrouw continu zat te zeggen van ja maar zij kunnen nog naar voor hoor en toen ze er zelf in waren was er plots niets meer nodig en konden zij wel mooi blijven liggen. En dan zijn we begonnen aan nog een stuk fietsen tot aan Breukelen waar we pizza hebben besteld en dan op een bankje opgegeten hebben. En dan maar helemaal terug naar Utrecht met nog 12 km te gaan en gegeten hebben moet dat wel lukken. En net een paar kilometer verder heb ik nog een sluisje gedraaid de kleinste ooit. Toen we terug thuis kwamen van een mooie en lange route (72 km) waren we voldaan. Het is zeker aan te raden om daar te gaan fietsen maar je moet wel een fiets met een goed zadel hebben want we voelen het nu nog steeds. Dit was mijn dag.

Reactie van
KVM
Net de nieuwe foto's gezien, en het ziet er daar inderdaad erg mooi uit…

Vrijdag 25Vandaag hebben ze ons gelost om 6 uur in de morgen. Toen ik wakker werd was dat allemaal al gedaan en waren Thijs en Annemarie water aan het tanken. Dus het eerste wat ik moest doen was mij nu douchen zodat ze de tank tot aan de rand konden vullen en niet meteen erna al weer water zouden kwijt zijn. We zijn dan terug gevaren naar Vianen terwijl ik mijn logboekjes schreef. En dan zijn ik en Annemarie op de bus gestapt richting Utrecht. Daar kwamen we in een heel groot station met een ingebouwd winkelcentrum. Eerst zijn we eens binnen geweest in de V&D waar ik een cadeautje voor mama heb gekocht en een zeer mooi truitje heb gekregen van Annemarie. Daarna zijn we naar de binnenstad gegaan. Het deed me toch een beetje aan Brugge denken buiten het feit dat er in Utrecht veel minder chinezen rondlopen. Ook de terrasjes aan het water vind je in Brugge jammer genoeg niet. We zijn in de kerk van Utrecht geweest en we hebben binnen gekeken in een gebouw van de universiteit waar Annemarie nog les heeft gevolgd. Dan zijn we terug naar de stad gegaan. Nog 1 paar schoenen gekocht en dan maar terug naar de bus want alle winkels gingen sluiten. Terug aan boord hebben we dan nog een film gekeken over een jongetje die zijn vader was kwijtgeraakt op de ramp van 9-11. Dit was mijn dag.

Zaterdag 26Vandaag zouden mama en papa aankomen. Ik dacht zoals gewoonlijk heel vroeg en Thijs en Annemarie zijn daardoor om 7 uur opgestaan. Maar ik daarintegen ben maar om 11 uur opgestaan. En rond 12 uur waren mama en papa dan aangekomen. Nadat ik hun de cadeautjes had gegeven en we hadden bijgekletst zijn we nog even naar Vianen gegaan, terwijl Thijs aan het regelen was voor onze activiteit voor de volgende dag. Het was volop zonnebrand. We zijn dan in de kerk binnengegaan waar een mevrouw heel veel uitleg heeft gegeven over Vianen en het kasteel dat daar vroeger heeft gestaan. Toen we weer naar buiten wilden was het aan het watergieten. Je kon niet echt ver lopen of je was meteen helemaal doorweekt. Toen het weer iets minder aan het regenen was hebben we het er toch maar eventjes op gewaagd en zijn we gaan wandelen. Maar ongeveer in het midden van de straat was er weer een enorme stortbui en hebben we een paraplu gekocht omdat het niet meer te doen was. En ik denk ongeveer een kwartier later was het over. We hebben dan nog een verdere wandeling gemaakt. Dan zijn we toch maar langzaam teruggekeerd en wanneer we terug aan boord waren scheen de zon weer. We zijn dan nog wat inkopen gaan doen in de Alberthein voor de bbq 's avonds. Voor we gingen eten hebben we Kia nog even uit gelaten op een plekje waar normaal een strand was maar dat nu bezet was door een kudde koeien. Thijs ging er als eerste tussen om Kia te laten zwemmen. Maar na een tijdje was hij de stok kwijt en moest ik nog een andere brengen tussen de koeien door, die ik later ook wat gevoerd heb. 's Avonds hebben we dan nog lekker gebarbequed tot het weer begon te regenen. Dit was mijn dag.

Zondag 27Vandaag zijn we vrij vroeg opgestaan want Thijs en Annemarie hadden een sloep gehuurd. We hadden alles al klaargezet en moesten dus enkel nog wat spullen in de auto laden. Maar toen we er al bijna waren besefte Annemarie dat we het beleg waren vergeten. Dan maar even gestopt bij een tankstation en daar wat salades gekocht. Toen we bij de verhuurder aankwamen werden alle kussens in de sloep gelegd en werd aan Thijs uitgelegd hoe hij er moest mee varen. En daar gingen we dan een tocht op de Vecht maken. Na een tijdje riep Thijs naar mij dat het nu mijn beurt was om een stuk te varen, wat tot mijn verbazing heel vlot ging. Voor ons middageten hebben we voor Pampus gelegen. Doordat het zo heet werd hebben we daar ook meteen maar een frisse duik genomen. Dan zijn we wat meer naar de zuidelijke kant gegaan, richting Hilversum. En dan via een hele hoop verschillende wateren, van grote naar kleine tot gewone open meren. Nu zijn we vandaag dus ook door de kromme sluis gegaan, waar we eerder al geweest waren met de fiets. Zo kwamen we weer op de Vecht en dan zijn we nog voorbij de huurplek gevaren in de richting van Maarssen. Daar zijn we langs Nijenrode gegaan. Maarssen was dan ons eindpunt want we moesten toch nog een heel eind terug. Rond 22 uur hebben we de sloep dan weer ingeleverd maar moesten nog iets zoeken om te eten. Wat dan kebab is geworden in Breukelen want dat was het enige wat nog open was. Dit was onze dag. Maar jammer genoeg ook de laatste van deze super vakantie :)

Maandag 28Als de vakantiegangers vertrokken zijn, gaan wij ook maar eens aanstalten maken om richting Den Bosch te gaan. Hoewel dit ook een prima plekje is: mooi in het groen én twee supermarkten op loopafstand. Terwijl ik daar nog even gebruik van maak, maakt Thijs het schip vast vaarklaar: mast omlaag, walstroom los… en meteen wordt het aardedonker! Even later barst de bui: regen, bliksem, wind,… hm, dan eerst de administratie nog maar even bijwerken, want dat zal er komende tijd anders wel weer bij inschieten. Wanneer het opgeklaard is gaan we nog maar een stukje doen. Een heel klein stukje: als we ons bij de de centrale melden, horen we dat de spoorbrug van Arkel gestremd is vanwege blikseminslag. Dus maken we in Meerkerk maar weer vast: daar kunnen we tenminste aan de wal komen met Kia. Maar goed ook: om vijf uur gaan de heren van Prorail gewoon naar huis!

Dinsdag 29Klopklop, twee ambtenaren van de provincie: 'Schipper, u mag hier niet twee breed liggen!' 'Ja maar de spoorbrug van Arkel is gestremd'.'Daar is ons niets van bekend…' Als ze ter verificatie van onze 'bewering' bellen, blijkt de brug nèt weer in bedrijf, zij het op handbediening. Even later horen we achter ons sluis Vianen op de marifoon een ander schip nog waarschuwen dat de spoorbrug tot nader bericht gestremd is. Tjonge, dat communiceert hier wel lekker, al die beheerders. Maar goed, vergeleken met Frankrijk… de rest van de dag ben ik zoet met een lang en droog, maar ook interessant Frans overheidsrapport over het functioneren van VNF. En lezen is één ding, er een artikel over schrijven is nog veel moeilijker. Maar morgen moet het af zijn van mezelf: zonde om die paar dagen dat we in Den Bosch kunnen liggen aan de pc te zitten. Want er staat weer heel wat op het programma…

Woensdag 30tot en met vrijdag 8 augustus.Zoals de schuurinhoud van de ene pa mee helpen verhuizen, een deel van de schuurinhoud van de andere pa opruimen, klussen in de tuin, klussen aan boord, op zoek naar een andere buitenboord, herkeuring voor het certificaat van onderzoek (in onze ogen totaal overbodig, en daar moeten we dan ook nog een reisje Reims voor laten lopen… ), even naar de opticien, de dierenarts, de bank enzovoort. Tussen de bedrijven door toch nog wat spoedgevalletjes aan de computer, wat bezoekjes (ook al hebben we onze positie op Vianen laten staan ;-) en dan zijn we weer aan de reis: Stein-Ribecourt. Tja, driemaal is scheepsrecht… Maar ach, het tikt wel lekker door, volle bak, je lost mooi centraal en je ligt er prima. Op zich hadden we ook wel weer eens naar het (verre) Zuiden gewild, al heeft ons oude hondje veel last van de warmte, maar de laatste maanden is er nauwelijks werk die kant op. Dat zal wel weer losbarsten in het regen- en ijsseizoen…

 Juni
2014
  
 Augustus
2014
print-versie