LOGBOEK JULI 2011

 Juni
2011
 
Augustus
2011
Vrijdag 1$%*@! toen Thijs afgelopen maandag belde dat we donderdag aan zouden komen was het 'Oké, vrijdag lossen dan', zodat we alles en iedereen voorbij zijn gevaren en de afgelopen dagen zelfs al om half zes begonnen zijn. Om vervolgens te horen te krijgen dat het toch pas maandag lossen wordt, omdat er eerst een coaster geladen moet worden. Daar lig je dan, na zo'n lange reis, het hele weekend op een industrieterrein, tussen kolenbergen en een verkeersbrug, warm (zodat de ramen echt open moeten) en winderig (zodat in een mum van tijd binnen alles onder het kolenstof zit). Bovendien heb ik hoofdpijn en gaat het thuis niet zo goed. Dan is het wel even doorbijten om de boel niet de boel te laten, maar gewoon aan het werk te gaan. Thijs in de machinekamer en ik achter dat ooit witte toetsenbord…

Zaterdag 2Toch maar een béétje poetsen en dan naar het centre commercial, want morgen krijgen we visite.

Zondag 3Als we om negen uur eens boven komen blijkt de visite er al te staan… sinds half vijf ;-) Desondanks is de chauffeur na het ontbijt nog wel bereid tot een toertje door de omgeving. In Pélussin volgen we de dorpswandelroute, die ons aanvankelijk alleen maar langs de kerk, het gemeentehuis en het postkantoor lijkt te leiden, maar vanaf het oude 'viaduc' ook mooie groene paadjes biedt. Na een behoorlijke klim in de brandende zon storten we ons dorstig op het dorpsterras. Vervolgens bezoeken we het Maison du Parc du Pilat, waar we een 'artistieke' film over de bomen en het water van het parc naturel régional du Pilat bekijken. En ons van regionale folders en wandelgidsen voorzien, want er zijn voorlopig weinig vooruitzichten op een terugreis… Daarna rijden we nog naar de top, of liever gezegd een van de toppen, de Crêt de l'Oeillon (+/- 1300 m). Waar we dus al meer dan twintig jaar onderlangs varen, maar nog nooit op geweest zijn. En wat doe je dan daarboven… juist, naar spitsen speuren ;-) Na het eten blijven we met een glaasje op de luiken zitten tot de zon onder is.

Maandag 4Deze morgen zijn mama en papa vertrokken achter een dagje vakantie gevoel. Voor ze weg gingen heeft papa eerst nog geholpen de luiken open te leggen om te lossen. Toen we al eventjes aan het lossen waren zijn ze dan vertrokken. Annemarie en ik zijn gaan wandelen met Kia want tijdens het lossen was ze heel bang. Tijdens het wandelen heeft Kia veel gezwommen en hebben wij kleine pruimpjes geplukt die al heel lekker zijn. Toen we terug kwamen waren ze al gestopt met lossen. We hebben toen gegeten en gewacht tot drie uur maar dan zijn Annemarie en ik naar de winkel gegaan. Toen die mevrouw achter de kassa de producten aan het scannen was, was ik naar dat bakje aan het kijken en zag dat de man voor ons zijn bankkaart had laten zitten. Ik ben dan nog vlug achter die man aan gelopen en heb hem zijn kaart terug gegeven. Toen we terug waren was iedereen al naar huis en hadden ze dus ook niet meer gelost met als gevolg we heel schuin lagen en ze pas morgen gaan verder lossen. Achter het eten zijn we dan nog gaan fietsen. We hebben fruit geplukt, abrikozen en pruimen. En we hebben ook een raar ding geplukt het is even groot als een appelsien maar het is groen en behaard en het is zeker geen kiwi. We hebben er twee meegenomen en gaan dan nog eens kijken wat het juist is. Dit was mijn dag.

Reactie van
Ton van Seeters
Foto van de week.

VERVOER OVER WATER.

Die is moooooi !

Zou een prachtige reclame foto voor de binnenvaart zijn. Hij kan wedijveren met die van de KLM.

Goede vaart.

Dinsdag 5Vandaag ben ik net niet uit mijn bed gerold toen ik opstond. Want ze waren al aan het lossen. Toen Kia weer bang werd zijn we weer gaan wandelen maar het had niet veel nut. Want toen wij weg gingen hadden zij koffie pauze van een kwartier. Toen ze klaar waren met lossen zijn we een eindje verderop gaan liggen. Nu liggen we bij een klein dorpje naast de Traveler. Eerst hebben we gepraat en koffie gedronken met de buren. (De buurman heeft gevonden welke plant het is en het is een Osagedoorn. Die groeit meestal in Amerika.) En toen zijn we gaan eten want daarachter gingen we het ruim uitkuisen. Eerst heb ik overal met de slang eens opgespoten en toen moest het nog met zeep gedaan worden. Annemarie zeepte in en ik spoelde af. Toen het eerste deel klaar was moest het tweede nog gedaan worden. Maar daar was 1 probleempje want daar stond het water tot aan mijn enkels. Annemarie en ik hebben dan nog confituur gemaakt met het fruit dat we de dag voordien geplukt hadden. Toen we aan het eten begonnen en de worstjes wouden bakken viel er eentje in het afwaswater dat al gebruikt was. Maar daar hadden we een oplossing voor die was dan maar voor Thijs. Achter het eten zijn we dan nog gaan wandelen in het dorpje maar daar was niet veel te doen. We waren eigenlijk op zoek naar een bakker maar die hadden we ook niet gevonden maar nu gaan we morgen nog eens kijken waar die nu juist is. Dit was mijn dag.

Reactie van
KVM
Gemarineerd vlees dus zogezegd…foei hoor !
Groetjes.

Woensdag 6Vandaag hebben we onze zoektocht naar de bakker verder gezet. En we hebben hem ook nog gevonden. Hij zit bijna helemaal bovenaan in het dorpje waar er dan nog 3 winkels zijn die brood verkopen. Op de terug weg zijn we door het park gegaan waar Kia in een riviertje heeft gezwommen en wij zijn naast gelopen. Daar hebben we ook de stickers gezien voor de route naar Compostela. Toen we terug aan boord gingen vroegen de buren als we koffie wouden drinken. Het duurde lang maar het was wel heel gezellig bij hen. Deze middag heeft Thijs het ruim verder uitgespoten. Rond 6 uur zijn Annemarie en ik dan achter pizza gegaan. Die was super lekker! Achter het eten hebben we dan nog naar een mooie film gekeken. Dit was mijn dag.

Donderdag 7Vandaag hebben we het ruim geschilderd met een soort olie. Maar wel alleen op de geroeste plekken. Deze middag hebben we oer-Hollandse panenkoeken gegeten. En dan zijn we naar de bakker gegaan en hebben we daar nog eventjes gewandeld in het dorp. Toen wij aan het wandelen waren was Thijs het ruim nog verder aan het uitspuiten. In de avond zijn we dan gaan wandelen in de heuvels. We moesten eerst helemaal naar boven naar een kapelletje. En daar hebben we dan gepicknickt met uitzicht op het dal en de andere heuvels. Toen we teug verder gingen zagen we een bordje van de route naar Compostela waar op stond nog 1631 km. Toen we in een soort bosje liepen zagen we plots het einde van een riviertje komen. Maar toen we boven kwamen zagen we dat het van een sproeier was die een beetje te veel naar de weg aan het spuiten was en niet naar de appelbomen. Op de terug weg moesten we langs allerlei soorten boomgaarden lopen. En er lagen nog heel veel mooie abrikozen op de grond. Zelfs Kia heeft er opgeraapt en ook nog twee of drie opgegeten. Iets verder waren er dan weer peren bomen met groene en paarse peren. We hebben een paarse peer geplukt maar nu zien we dat hij iets roder is. En toen we dan terug aan boord gingen begon het te onweren. Dit was mijn dag.

Vrijdag 8Vandaag hebben we een vakantie dag gehad. We hebben eerst koffie gedronken bij de buren want het was veel te warm om te werken. Doordat het zo warm was hebben we geprobeerd een ei te bakken op de luiken maar dat gaat dus helemaal niet. Eerst komt het ei open en dan droogt het gewoon op en dat is geen smakelijk zicht! Deze middag hebben we allemaal gezwommen zelfs Annemarie. Toen ik en Annemarie al aan het zwemmen waren was Thijs nog bij de buren. Maar Kia wouw ook in het water maar wij kunnen haar niet optillen. Toen ze dan toch in het water was werd ze ook moe. Bijna iedereen had al een reddingsboei genomen om op te liggen dus hebben we Kia ook een reddingsboei gegeven. Maar zij zakte daar wel door. Maar daar had Thijs een oplossing voor hij binde met een touw de 4 touwtjes van de reddingsboei samen. Daar kon ze dan ook veel beter op liggen. Maar ze bleef er toch nog doorzakken. Toen we uit het water waren hebben Annemarie en Thijs een soort hoes voor over de reddingsboei gemaakt. Hij is heel mooi en ook heel stevig. Toen hij klaar was hebben we hem ook nog geprobeerd en het werkt Kia zakt er niet meer door met haar poten en kan ook mooi rusten op het water als ze te moe is om te zwemmen. Achter het eten hebben we dan nog naar een film gekeken over een meisje die alleen zit op een eiland doordat haar vader vast zit op de zee en ze roept hulp in van een avonturier die niet bestaat maar eigenlijk gewoon een vrouw is met pleinvrees. Zij overwint haar angst en blijft bij dat meisje wonen. Toen die film gedaan was hebben we nog naar het begin van een andere film gekeken die we dan een andere keer verder uit gaan kijken. Dit was mijn dag.

Reactie van
Elise
He die film hebben wij ook gekeken ! Lekker eitje, heb je die ook aan Thijs gegeven?

Reactie van
KVM
Als ik het goed lees heb jij daar al elke dag een vakantiedag gehad hoor…:-)

Reactie van
dolores
Het eitje hebben we maar niet opgegeten. Zelfs Kia vond het vies.

Zaterdag 9Vandaag zijn Thijs en Annemarie vroeg opgestaan om het ruim verder te schilderen. Maar ik had niet gehoord dat ze al opgestaan waren. Toen ik wakker werd wist ik niet waar ze waren, dus ben ik maar naar boven gaan kijken en daar zag ik dat ze in het ruim aan het schilderen waren. Toen ik vroeg aan Annemarie of ik kon helpen zei ze dat het niet nodig was. Toen ben ik maar terug naar binnen gegaan en wat stripboeken gaan lezen. Iets later kwam Annemarie kijken wat ik aan het doen was. Toen zei ze dat ze nog parels had liggen waar ik wel iets mee mocht maken. Ik heb eerst alle parels moeten sorteren per kleur maar niet per grote. En toen heb ik 2 kettingen en 2 armbanden gemaakt. Rond 4uur zijn we dan weer gaan zwemmen. En achter het avond eten hebben we verder gekeken naar de film Ponyo. Dit was mijn dag.

Zondag 10Vandaag zijn we om 7:30 uur opgestaan om te gaan wandelen. Eerst zijn we naar de bakker gegaan en dan echt gaan wandelen. Eerst moesten we naar boven voor het Maria beeld. Maar voor we daar waren begon het plots te regenen. We zijn dan maar wat gaan schuilen onder een boom en hebben daar dan een stuk brood gegeten. We hebben dan onze regenjassen aan gedaan en verder naar het Maria beeld gestapt. Maar toen we onze jassen net aan hadden was gestopt met regenen. En zo is dat de hele tijd geweest. Op de terugweg zijn we via druivenvelden gegaan maar dat paadje was niet zo goed overal lagen er losse rollende stenen. Van bovenaf zagen we een Leclerc. Toen we eindelijk beneden waren zijn we daar dan achter boodschappen gegaan. Toen we terug waren waren ben ik in de zetel in slaap gevallen. En toen ik weer wakker werd gingen we net eten. Rond 4uur zijn we dan weer gaan zwemmen en de buren waren er ook weer bij alleen Kia was nog aan boord omdat ze nog maar net droog was. Achter het zwemmen ben ik nog begonnen aan een armband. En toen zijn we gaan bbq`en bij de buren en iedereen had wat gemaakt. Het eten was heel lekker en toen hebben we nog een heel eind gepraat. Dit was mijn dag.

Maandag 11Vandaag zijn we met Suzanno naar de winkel geweest. Eerst zijn we naar de Brico geweest en dan naar de Leclerc toen we in de Brico binnen gingen en juist bij de afdeling waren waar we moesten zijn kwamen ze zeggen dat we naar buiten moesten. Maar we hebben wel nog de dingen genomen die we nodig hadden want om 12 uur stond hun deur nog open en er stond niemand aan de deur om te zeggen dat de winkel ging sluiten. Toen we in de Leclerc waren zagen we dat ze daar ook die douche spullen hadden. En ze waren daar zelfs nog goedkoper. Toen we terug waren hebben we eerst koffie gedronken en ben ik met Piet achter pruimen gegaan. Van 1 tak hadden we bijna 6 kilo puimen gehaald! Toen zijn we gaan zwemmen en deze keer was Kia er weer bij. Alleen wil zij altijd naar de kant zwemmen. Toen ze op haar eiland (boei) zat zijn Annemarie en ik met Kia een toertje rond het schip gezwommen. Maar het was tegen de stroom en ik kon allen mijn voeten gebruiken omdat ik met mijn handen de boei met Kia vooruit duwde. Achter het zwemmen zijn we nog eens naar de winkel geweest achter gelei suiker en citroenen. Toen we terug kwamen hebben we bij de buren iets gedronken en zijn we dan gaan eten. Achter het eten zijn we terug naar de buren gegaan om de pruimen te wegen. Maar toen zagen we dat we nog een halve kilo tekort hadden. Dus gingen we er nog wat plukken toen we terug liepen kwamen we de Gendarmerie tegen en ze waren opzoek naar een man. Toen we teug aan boord waren zagen we dat we iets teveel pruimen mee hadden genomen. Toen zijn we begonnen met het inmaken van de pruimen. Als dat klaar was zijn we nog gaan zwemmen bij maanlicht dat was echt super leuk. En dan voelde het water lekker warm aan omdat de lucht dan weer kouder was. Dit wil ik zeker nog eens doen. Maar achter het zwemmen ben ik direct in slaap gevallen! Dit was mijn dag.

Reactie van
KVM
Nogal een geluk dat de gendarmes niet op zoek waren naar een pruimendief…;-)

Reactie van
(T) Joke
Ik vind het leuk om je belevenissen aan boord van de Picaro te lezen, hoeveel jaar ben jij? Nog een fijn vakantie samen met A. Th. en Kia. En zwemmen in het maanlicht wat romantisch… groetjes uit Eindhoven.

Reactie van
clasien
wat worden we verwend met elke dag een belevenis van af de picaro .dat is straks weer af kikken als jullie hulp van boord gaat.
groetjes van af Terschelling

Reactie van
Dolores
Ik ben 12 jaar

Dinsdag 12Vandaag hebben we met de rest van de pruimen nog een aantal dingen gemaakt zoals confituur, pudding en een taart. Toen de Compaan langs kwam hebben we de pruimentaart opgegeten die er eigenlijk uitzag als een pizza maar wel heel lekker was. En dat hebben we weer bij de buren gedaan. Toen ze terug weg waren zijn we gaan zwemmen en hebben we pruimen pudding gegeten als middagmaal. En dan zijn Annemarie en ik achter boodschappen geweest. Toen we terug waren ben ik Kia nog vlug eens gaan uitlaten want we moesten ons haasten omdat we dan meegingen naar Salaise met de Westropa en de Nehalennia (heeft Annemarie zo geschreven dus doe ik dat ook maar). Toen ze alle tafels buiten hadden gezet begon het plots te regenen en hebben ze alles weer moeten wegdoen en hebben we maar binnen gegeten bij de Westropa met 12 mensen! Achter het eten zijn we terug naar buiten gegaan en hebben we daar gezeten tot het begon te onweren dan zijn wij terug gevaren (de buren met ons meegegaan dus waren we bijna een water taxi). Dit was mijn dag.

Reactie van
lisette-jozef
Hallo lieve Dolores Annemarie en Thijs
na onze dagen in Willerzie waren we benieuwd naar wat nieuws van jullie al ligt de Picaro stil door de schilderwerken zijn jullie in volle vaart wat een verslag leuk om alles te lezen en al het lekkers dat jullie eten en smullen daar wil ik wel eens de recepten van ik kan alleen maar pruimenconfituur maken en Bompa zal de pudding wel lekker vinden het plukken is geen probleem en bij ons zijn er geen gendarmes meer Stijn is nu in Willerzie met Jerome en Jasper tot Zaterdag
knuffels van Bomma en Bompa

Woensdag 13Vandaag was het nog steeds aan het regenen. Dus hebben Thijs en Annemarie geboend. Als dat klaar was hebben we bij de buren koffie gedronken en koekjes gegeten. Toen de koekjes en koffie op waren zijn we gaan varen richting Lyon. Maar ik had een probleem want ik had alle stripboeken uitgelezen en ik wist niet meer wat ik moest doen. Toen heeft Annemarie mij een echt boek gegeven. En dat lees ik anders nooit om dat dat veel te dik is. Achter 1 hoofdstuk had ik al geen zin meer om te lezen dus heb ik alle parels opgeruimd. En toen heb ik gestofzuigd en ben ik eens met de swiffer rond gegaan. 's Avonds zijn de buren bij ons komen eten en we hebben de rest van de couscous gegeten want die kan je moeilijk zomaar weg gooien. Achter het eten hebben we nog wat gepraat en nog een tasje thee gedronken. Maar ik heb nog wat gelezen in het boek omdat ik het toch nog mooi vind. Dit was mijn dag.

Reactie van
Rene
Natuurlijk ga je "echte" boeken lezen, je schrijft toch ook "echte" stukjes hier, en nog leuke ook.

Donderdag 14Vandaag zijn Thijs en Annemarie vroeg opgestaan om het ruim in kleur te zetten. Ik lag toen nog wat te lezen omdat ik niet wist dat zij al in het ruim bezig waren. In de middag zijn we gaan wandelen in de stad en deden we wandelingen die door huizen met een mooi plein en veel trappen. De wandeling was heel leuk maar ik had blaren op mijn voeten gekregen. Tijdens het terugkeren hebben we een ijsje gegeten. Maar dat ijsje was zo groot dat we s' avonds bijna niet meer hebben gegeten alleen maar een voorgerecht. En doordat het 14 juli was hadden we ook vuurwerk. De oude schippersbeurs zat vol en er zaten 2 Benidorm basterds op de bolders. Wij zaten op de eerste rij met drinken en een dekentje. Als het echte vuurwerk gedaan was kwam er nog een man voor het schip vuurwerk afsteken. Maar na een tijdje begon hij zich te vervelen en begon hij ze af te schieten in het water. Dit was mijn dag.

Vrijdag 15Vandaag hebben Thijs en Annemarie het ruim verder geschilderd. In de middag zijn we gaan fietsen met de buren bij de boven Rhone. We hebben daar 2 sluizen gezien 1 kleine en die was helemaal afgesloten met hekkens. En de andere was een 2 delige sluis waar aan de zijkanten heel gevaarlijk prikkeldraad hing. Toen we net terug op de fiets zaten kreeg Thijs een lekke band. Toen die band hersteld was zijn we nog wat verder gefietst en daar heb ik dan op een ijsje. Toen we er bijna waren brak Thijs zijn ketting ook nog. We zijn dan maar eerst terug gekomen om de fietsen aan boord te zetten en dan zijn we naar een restaurantje gaan eten. Piet wouw mijn vlees nemen maar dat is hem niet gelukt. Toen we terug aan boord waren hebben we nog een tas thee gedronken en heb ik nog wat in het boek gelezen. Dit was mijn dag.

Zaterdag 16vandaag zouden Elise en papa komen in de middag. Maar eerst hebben we nog andere dingen gedaan. Eerst hebben Thijs en Annemarie nog verder in het ruim geschilderd. Dan zijn we nog achter boodschappen gegaan. Toen ik mijn bagage terug een het inpakken was kwamen Elise en papa toe. Dan zijn we maar weer koffie gaan drinken bij de buren. Maar op het dek kreeg Kia het heel warm en hebben Elise en ik haar laten zwemmen. Als we terug waren zijn we allemaal gaan wandelen. (Piet, Suzanno, Thijs, Annemarie, Elise, papa en ik) we zijn naar de fourvière geweest waar we een mooi uitzicht hadden op Lyon. Maar de kerk zelf was ook heel mooi er waren heel veel mozaïeken. Maar voor dat uitzicht te hebben moesten we heel veel kleine en lastige trappen doen. Iedere trede was 5 centimeter hoog wat dus zeer klein is en om 2 treden te nemen in 1 keer moest je wel hele grote stappen nemen en dat is niet erg handig. Toen we terug aan boord gingen hebben we gebbq en dat was heel gezellig. Om 11uur kwam er nog een trouwpaar langs op een rondvaartboord dus zijn ik en Elize allebei naar de knoppen van de luchthoorn gegaan en begonnen we er te duwen maar hadden er niet op gedacht dat Lyon al sliep dus hebben wij ze maar wakker gemaakt. Dit was onze dag en het einde van mijn vakantie aan boord. Veel plezier Elise!!!



Vandaag ben ik in Lyon aangekomen, het was een lange reis. We waren nog naar de stad geweest en liepen een gang in, het was donker en toen we aan het eind van die gang waren vonden Dolores en ik het op een oude gevangenis lijken, overal waren hekken voor gezet. Soms als je naar boven keek zag je gekke dingen: aan de deuren waren voor die sier potloden aan gespijkerd. Verder in de stad had je hele lange trappen, Dolores en ik deden wedstrijdje wie als eerst boven was maar we wisten niet wanneer de trap was afgelopen. Na heel veel korte pasjes te hebben genomen omdat de treden zo klein waren, waren we bijna om de hoek. Toen we om de hoek waren stopte we allebei: de trap was mega en zover we konden kijken was weer een hoek en daar bleek de trap nóg verder te gaan. Uiteindelijk waren we dan verder naar boven gesjokt om op adem te komen, het was niet voor niets geweest want toen we boven waren hadden we wel een mooi uitzicht. Die avond hadden we de bbq maar aangemaakt, soms kwamen er rondvaartbootjes langs die toeterden. Dus Dolores en ik namen allebei een schip en begonnen in koor terug te toeteren. Nadat we dat hadden gedaan was half Lyon wakker. Dit was onze dag.

Zondag 17Vandaag regende het in de morgen, s middags was het wel weer mooi weer en zijn we naar aquariums wezen kijken. Heel veel vissen in allerlei kleuren, vormen en maten, ik heb ook aan een soort wedstrijdje meegedaan, je moest gokken (tellen) hoeveel tanden een of andere prehistorische vis had. Wij telden er 34 maar toen ik in de doos had gekeken naar de andere antwoorden zaten er ook bij die 42 hadden geteld… Als je het goed had kon een kopie van een tand winnen. Ze hadden meervallen, piranha's maar ook koraal visjes en dergelijke. Ze hadden ook een skelet van een walvisjager. Die kaak was zo groot dat ik er in kon staan. Dit was mijn dag.

Maandag 18Vandaag heb ik meegeholpen het ruim te verven, ik had een lange witte (soort van) jurk aan die zo verschrikkelijk was dat Kia mij niet meer eens herkende! Ik WAS schoon en dat schort WAS ook (een beetje) schoon. Toen we klaar waren had ik mijn naam nog in het ruim geschreven, mijn handen waren zo smerig dat ik mijn handafdruk er bij had kunnen zetten. We zijn ook nog naar een groot winkelcentrum geweest, daar hadden we en prepaidkaart en een simkaart gekocht. We hadden daar ook een granita. Toen we weer terug waren waren we bezig om mijn beltegoed er op te zetten, toen dat (eindelijk) gelukt was hadden we mijn oude simkaart bij de andere simkaart gedaan zodat ik zeker niet kwijt kon raken, alleen was dat iets te zeker, we kregen mijn telefoon daardoor niet meer open (omdat de oude sim erbij zat). Na veel frotten was hij toch weer open gegaan. Die avond hadden we nog garnalen op en hebben we nog Harry Potter en de gevangene van Azkaban gekeken. Toen ik mijn tanden aan het poetsen was, poetste ik te hard over mijn losse tand heen waardoor hij ging bloeden en ik hem er zo uit kon pakken. Het is wel fijn dat hij eruit is want nu kan ik weer zonder pijn stokbrood eten! Dit was mijn dag.

Reactie van
Dolores
Jij bent jou tand misschen wel kwijt maar ik moet morgen naar de tandarts om die losse tand te laten trakken.
groetjes

Dinsdag 19Vanmorgen wilde ik Kia gaan uitlaten, net toen ik een stukje had gelopen begon Kia te blaffen en kreupel te lopen. Ik keek even onder haar pootjes om te kijken of er iets in zat, er lag namelijk heel veel glas. Van de linker voorpoot het zooltje zat een sneetje. Ik liep een klein stukje om te kijken of het wel of niet ging met lopen, maar ze bleef moeilijk lopen dus ik besloot maar om terug te gaan. Terug bij de Picaro bleek er toch een stukje glas in te zitten, met een pincet en schaartje hebben we het er toch nog gelukkig uit gekregen. Nadat we dat hadden gedaan hebben we de fietsen gepakt en zijn naar het park gefietst. Er was een eiland en via een tunneltje kon je daar komen, toen we op dat eiland waren zagen we nog een paar wilde schildpadjes in het water. Ik heb ook nog een kraaien kop meegenomen die daar lag. Het was een groot park want je had er een dierentuin in en een oranjerie. Bij de oranjerie hadden ze bamboe, daaronder lag er een stuk van. Ik dacht: ohh.. leuk… Dat niemand anders hem al gepakt heeft, dus ik pak dat stuk bamboe op maar het pikte wel een beetje, we keken er naar maar toen zag ik dat mijn hand helemaal onder de hele kleine doorntjes zat! Ik snapte nu waarom hij er nu nog steeds lag, ik heb mijn hand in het water gespoeld om te proberen de doorntjes er af te krijgen. Het lukte maar sommige bleven er nog steeds op zitten dus schuurde ik langs wat gevlochten takken. Ik had het meeste er nu wel af. We liepen naar de uitgang en toen belde Piet, We vroegen wat je kon doen tegen bamboe doorntjes maar Piet zei dat er geen doorntjes aan bamboe zaten dus hebben we er maar foto's van gemaakt. Er stonden 2 naambordjes, daar wilde we ook een foto van maken. Een van die naambordjes stond wel ver weg dus op er een foto van te maken en niet op de planten te trappen wilde ik bijna weer tegen die bamboe aan gaan leunen! We waren even iets gaan drinken toen ik had een telefoontje van mama gekregen over dat ze met een probleempje zaten, door dat probleempje kan ik nu een week langer op de Picaro blijven! In totaal zit ik nu 5 weken in Frankrijk! Op het drinken van Annemarie en ik stond een kras wedstrijd en kon je iets winnen, helaas hadden we allebei verloren. We hadden Kebab gekocht, ik had niet zoveel verwacht en kon het dus ook niet (alleen) op dus ik heb wat hulp gehad. Op de trap van het stadhuis legde ik frietjes en andere dingen op mijn voet, duiven kwamen erop af en wilde het eraf pakken maar durfde toch maar slecht. Even keek ik een andere kant uit en pikte er een duif naar mijn voet, ik had het niet aan zien komen dus ik schrok en trok mijn voet weg. Daarna probeerde ik het weer en iedere keer namen de duiven frietjes van mijn voet. De mussen waren het brutaalste want zo gauw als ik iets gooide vlogen ze erop af en namen ze alles mee maar wel met moeite om weer omhoog te komen. Terug bij de Picaro had Thijs een stinkbom gelaten, ik vroeg aan Annemarie wat ik rook, Annemarie zei; wat denk je? Eerst dacht ik aan iets in de koelkast dat over de datum was maar het bleek Thijs te zijn! Dit was mijn dag.

Reactie van
Frans en Liane
Was Thijs niet over datum?

Reactie van
Piet en Suzanno
Zo dat was een belevenisvolle dag. Hoe gaat het nu met het pootje van Kia. Zijn jou handen ook weer vrij van (geen doornen) maar hele fijne haartjes van de bamboe, die op de schutbladeren zaten. Dat voelde niet echt prettig he. Wat een mazzel heb je dat je nog gezellig een weekje langer bij Thijs en Annemarie kunt zijn.Geniet er maar fijn van en we hopen dat je er mooi weer bij mag hebben. Veel plezier en harteljke groetjes van ons beidjes Piet en Suzanno

Woensdag 20Vandaag waren Annemarie en ik op het idee gekomen om chocolade plakjes te gaan maken voor op brood, we hebben 2 grote repen gekocht en hebben het laten smelten in de magnetron. We hebben oven papier op de tafel geplakt en hebben de gesmolten chocolade er op uitgesmeerd. Met een plat driehoekje hebben we het goed uit kunnen smeren en hebben het goed laten drogen met de ventilator. Omdat dat lang duurde zijn Annemarie en ik naar de stad geweest om bij een apart winkeltje te gaan kijken. Bij dat winkeltje zagen we iets leuks, ik heb dat gekocht en ingepakt als cadeautje voor mama…. Toen we terug waren uit de stad was de chocolade zover opgedroogd dat hij begon te krullen. Op een of andere manier moesten we het gesneden zien te krijgen, eerst probeerde we het met een liniaal maar die was te dik. Uiteindelijk hebben we alles gesneden kunnen krijgen met satéprikkertjes. We hebben het in een doosje gedaan en in de koelkast gezet. Dit was mijn dag.

Reactie van
Lisbeth
Dat klinkt lekker !

Reactie van
Raoul
Kunnen jullie zo ook chocoladepasta maken ?

Reactie van
Elise
Hoi Raoul, ja wij kunnen dat recept ook maken. We kunnen het wel mailen maar dan is het wel in het Frans!

Donderdag 21Vanmorgen zijn Frans en Liane aangekomen, Annemarie, Liane en ik zijn naar de stad geweest. In de stad gingen we bij een miniatuurmuseum kijken. Ze hadden van alles na gebouwd: Gevangenissen, studentenkamers, slagers, oude marktjes, oude boeren enz. Je had meerdere verdiepingen waaronder niet alleen miniatuur maar ook pakken en andere voorwerpen die ze in een film hebben gebruikt. Ook lieten ze zien hoe je gefopt werd met Pirates Of The Caribbean: Davy Jones die een soort van monsterinktvis is, heeft geen masker op maar met de computer zetten ze die op en dan praat het masker tegelijk met de acteur mee. Dit was voor mij de enigste film die ik kende. Er was ook een verboden afdeling voor kinderen en gevoelige mensen (natuurlijk ga ik er dan wel kijken). Er lagen afgehakte koppen en lijken een half opgegeten mensenbuik en mummies en (nep) geweren. Ze lieten zien hoe je een geweer in zo'n film maakt: het is gewoon een plastic vorm met een geschilderde laag erop waardoor hij sprekend op een echte leek. Het was wel smerig met al die koppen en lijken en zo. Alle maskers en pakken zien er zo nep uit dat je je niet meer voor kan stellen dat je daar ingetrapt bent want het is alleen plastic en de ogen zijn bijvoorbeeld gewoon kralen. Verder hadden ze ook nog nagebouwde kamers van films zoals Le Parfum. Daar heb je natuurlijk heel veel potjes voor nodig met zogenaamd een geurtje erin. Er stonden uiteraard ook honderden potjes en flesjes. Dingen zoals kopjes en en andere dingen waren ook te koop, zo was een kopje al 2 euro. s' Avonds zijn we nog uit eten gegaan. Dit was mijn dag.

Reactie van
Huibert
En heb je nog een beetje kunnen slapen nadien ?

Reactie van
Elise
Ohh, daaraan heb ik niet eens meer gedacht want ik ergerde me alleen maar aan die muggen!

Reactie van
Wendy
Hoi Elise, zo te zien is het wel leuk op de Picaro. Ik zie ook dat je nog steeds een lekkere plakkees bent! Dat zal wel nooit veranderen.
Nog heel veel plezier en doe je de groeten aan Thijs en Annemarie!
Groetjes van Erik, Wendy, Siel en Finn

Vrijdag 22Vannacht om half 1 werd ik wakker vanwege een mug, overal jeukte het en ik hoorde alsmaar zijn gezoem. De Azaron moet ik hebben, dacht ik. Meestal ligt die naast mijn bed zodat ik hem meteen kan pakken als ik er last van heb omdat ik de vorige nacht ook al last had van een mug. Maar nu lag hij daar niet, ik ging zoeken. Na een tijdje zoeken had ik hem nog niet gevonden, ik wilde mijn zaklamp even pakken zodat ik hem misschien dan kon vinden. Maar omdat ik die niet kon vinden deed ik de gewone lamp maar aan. Maar ja, als je je Azaron niet kan vinden en je er achter komt dat je 9 keer gestoken bent waarvan 7 keer op je elleboog en het verschrikkelijk jeukt besluit je toch om te verkassen! Met veel geluid was ik aan het zoeken geweest en ik hoorde Thijs en Annemarie praten, oh dus ik ben niet de enigste die wakker is door die mug of door mij, Thijs of Annemarie hoorde ik gaan lopen (ik baalde dat zij ook wakker waren geworden) Maar gelukkig na eventjes werd het weer stil. Dus ik heb mijn slaapzak gepakt en ben op de bank gaan liggen. Maar na eventjes liggen hoorde ik Kia onder het bureau snurken, maar in de stuurhut hoorde ik ook van alles: ook gesnurk maar dat niet alleen, ik hoorde ook iets lopen, ohh dat is misschien Bowie die aan het slaapwandelen is!(dacht ik dan maar want het kon niet veel anders zijn). Maar ik kan me niet voorstellen dat de hond van Frans en Liane bij ons in de stuurhut aan het slaapwandelen was. Dus ik ging maar weer liggen toen het (even) stil was. En toen tot mijn grootse teleurstelling hoorde ik weer een mug. 3 keer, 3 keer heb ik hem geslagen met mijn slaapzak, en toen was het: en hij leeft (niet) lang en (niet) gelukkig. Einde verhaal voor die mug. Ik dacht dat ik nu eindelijk kon gaan slapen, ik draaide me om en viel bijna van de bank. Er was er tenminste 1 die ik lekker hoorde slapen: Kia, die was weer aan het snurken. En in de stuurhut? Daar hoorde ik ook weer van alles. Onderrand was het 1 uur (gokte ik). Uiteindelijk ben ik in slaap gevallen. 's Morgens bleek het dat Thijs en Annemarie helemaal niet hebben gepraat en ook niet van mij zijn wakker geworden. Dit was mijn nacht. Vanmiddag heb ik zelf 2 uur gevaren, met veel gekronkel! In Chalon – sur- Saône zijn we nog naar voorstellingen geweest. Annemarie, Kia en ik waren in de stad toen er ook een dansvoorstelling werd gehouden, Kia vond het minder leuk als wij vanwege alle muziek. Bijna aan het einde begon het te regenen en waren we terug gegaan. later toen het was opgehouden zijn we nog met Thijs geweest en hebben we Kia maar aan boord gelaten. We hadden nog een Wafel gegeten en zijn toen naar een voorstelling geweest van een man die met hoedjes gooide. Dit was mijn dag.

Zaterdag 23Vandaag werd ik dakloos wakker, de stuurhut was eraf voor de lage bruggetjes. De sluizen zaten dicht bij elkaar en daarom gingen Kia en ik van sluis naar sluis lopen. Om de Picaro bij te houden moesten we hard rennen wat voor Kia veel moeite kostte om mij bij te houden. Er zaten overal roofvogels, op een plek wel bijna 15 ! 1 Keer heb ik een van de roofvogels naar beneden zien duiken om een prooi te grijpen. Frans was 10 minuten eerder vertrokken als wij maar doordat er een langzame jacht voor ons zat waren we 2 uur later waar we wilden zijn aangekomen. Thijs, Annemarie en ik zijn nog wezen wandelen, toen we op het hoogste punt van de berg waren zagen we een regenbui van de zijkant. Links was het droog, rechts was het droog en middenin was het zo hard aan het regenen dat je niet verder kon kijken als waar de regen viel. Het zag helemaal grijs en donker en hoe langer je wachtte hoe verder hij (gelukkig) weg was. 's avonds hadden we de Titanic gekeken. Toen die was afgelopen bloedde mijn losse tand vanwege het poetsen. Ik was klaar met poetsen, ik zag mijn tandenborstel liggen en toen dacht ik: nou ja hij zit nu zo onhandig los dat als ik even hard over die tand poets zodat hij eruit gaat. Dat deed ik dus maar toen ik even bezig was deed het even heel erg veel pijn en bloedde het hard. Mijn tandenborstel was rood en mijn tanden om die tand heen was ook vuurrood van het bloed. Soms viel er zelfs een druppel bloed in de wasbak. Ik pakte mijn tand vast en trok er een beetje aan, hij ging er nog niet uit. Na nog wat harder trekken heb ik mijn 2de tand verloren sinds ik aan boord ben! (deze nacht had ik (zelfs) geen last van muggen!) Dit was mijn dag.

Reactie van
Huibert en Lisbeth
Zo nou jij bent een stoere tante. Ik snap die muggen wel die denken dat je een muggen-vampier bent.

Zondag 24Vandaag heb ik samen met Pieter foto's gemaakt van roofvogels, voornamelijk silhouetten. Pieter had wel een foto waarbij je gewoon alles zag dus hoofd, snavel, poten, enz Hij vertelde van alles en nog wat over zijn foto's, de roofvogels en andere vogels en beestjes. Toen we terug waren ben ik met Annemarie en Kia nog wezen lopen. We zagen een grote vis op de kant liggen met allemaal maaien. Kia was daar maar eens lekker in gaan rollen en natuurlijk hebben we lekker die avond van Kia 's geur kunnen genieten. We hebben haar maar gewassen en om op te drogen daarna hebben we nog een (rottende vis vrij) stukje gelopen. Omdat we onder een paar eikenbomen lagen hebben we 's nachts een eikelregen gehad. Dit was mijn dag.

Maandag 25Vandaag regende het zowel de hele morgen. Op een markt in Chalon hebben we een draak gezien waar rook uit zijn bek kwam. Vandaag hebben we dus klei gekocht en heb ik een druiven stammetje in een bonk klei gemaakt waar dan de draak op komt te zitten. Voor het eten zijn we samen nog wezen wandelen en had Pieter alweer (met de wandeling) meer als 40 foto's gemaakt waarvan er op 31 foto's een hagedis staat.

Woensdag 27Vandaag heb ik 's morgens maar een ding op dat blijkbaar heel voedzaam was omdat ik daarna niets meer hoefde. Ik had een vlieg opgegeten, er wilde er een in mijn neus gaan en er was er een in mijn mond gevlogen toen ik nog sliep. Die vlieg die in mijn mond zat is er niet meer uitgekomen, helaas. De chocolade, misschien wil ik nog wat chocolade eten. Toen ik bij de chocolade ging kijken zag ik iets waardoor ik er toch minder zin in kreeg: in de chocolade die we 's nachts hadden laten drogen zaten fruitvliegjes, motten, muggen, en andere vliegjes en nadat je net een vlieg hebt opgegeten heb je niet meer zo'n trek in nóg meer vliegjes, motten en muggen. In totaal hadden we ongeveer 20 beestjes eruit gehaald. Er stonden er 11 visjes in een potje op tafel. Thijs had ze gevangen. 7 visjes heb ik bevrijd en 4 heb ik er gehouden. Maar ja, wat voor soort is het en wat eten ze? Ik had wat mos, wortels, een paar andere vissen eitjes die ik toevallig in mijn hand had, en zo'n rare bol van de kant af gehaald om ze dat te geven. Toen ik op internet ging kijken wat het was bleken het Meervallen te zijn! Er stond: Jonge meervallen eten de kleine beestjes die zich op de bodem bevinden, na een zomer zullen ze al 500 gram wegen. Als ze nog groter zijn zal gevogelte niet meer veilig zijn voor deze reusachtige vis. Hij zal Meerkoeten en andere eenden eten als de nacht valt. Fijn dacht ik toen ik zoiets las. Als ze groter zijn moet ik ze Meerkoeten voeren!!! Ik ging op de fiets om te kijken (als er een schip langs kwam) of er visjes droog vielen. Uiteindelijk had ik 9 km gefietst en nog steeds niets gezien behalve een paar kleine meervalletjes en een man die een vis gevangen had. Vandaag zijn we ook nog over een aquaduct gevaren. Annemarie en ik zijn eraf gegaan om een foto te maken. We konden ook naar beneden, toen we beneden waren zij ik tegen Annemarie ´volgens mij zijn we hier niet alleen´ Annemarie schrok en en keek snel om zich heen of er ergens een koe of een stier zich bevond. Het was geen grapje want helemaal achter in de wij stonden ze er inderdaad. Gelukkig waren die zo ver weg dat het voor ons een paar witte stipjes waren. 's avonds zijn we nog wezen wandelen maar konden de rivier niet vinden. We werden aangehouden door mensen die daar woonden, want waar wij gingen wandelen was privé. We zeiden maar dat we verdwaald waren en vroegen of ze fietsen hadden zien staan. Ja om de hoek (in het Frans dan en 50 meter verder waren dan de fietsen…) Toen we bijna uit hun privé stukje waren kwamen ze nog achter ons aan of we wel echt weg gingen. Ze zullen ons wel gezien hebben en zijn ons achterna gekomen om ons weg te sturen. Waar wij lagen met de Liane en de Picaro was een onbewoond huisje met allemaal zwaluwnestjes. Annemarie en ik probeerde naar binnen te komen via de achterdeur maar konden niet verder het huis in. De voordeur zat dicht gespijkerd net zoals de ramen dus ging ik op de deur klimmen (boven allemaal bramenstruiken) om naar binnen te kunnen kijken. Toen ik een héél klein beetje naar binnen had kunnen kijken kon ik mezelf niet meer houden en lag ik met mijn benen half tussen de doorns. Annemarie heeft mij moeten helpen en het zag er nogal grappig uit dus heeft Thijs snel stiekem een foto gemaakt. In mijn been zaten zoveel doorns dat het overal bloedde. Terug op de Picaro had ik van Liane een plantje gekregen voor mijn meervallen. We dachten dat ze aten maar dat was zuurstof happen. Daar waren we achter gekomen toen er bijna eentje dood ging en de rest levenloos op de bodem zaten. We hebben toen de plant eruit gehaald en hebben het bijna doodde visje eruit gehaald en bevrijd. Toen de rest nog steeds niet veel meer deed en ik niet van plan was om ze meerkoeten te voeren heb ik de andere 3 ook maar vrijgelaten. Dit was mijn dag.

Woensdag 27Vandaag heb ik de hele dag aan mijn draak gewerkt. 's avonds zijn Annemarie en ik nog een stukje wezen wandelen. We wilden ergens in steken want anders was het wel saai en kon Kia moeilijk zwemmen. Uiteindelijk konden we dan in een koeienwei. Eerst hebben we goed gekeken of er geen koeien of een stier in stond, en toen zijn we er in gegaan. Nog steeds rondkijkend of we niets zagen liepen we erdoor terwijl het mooiste strandje voor Kia aan de overkant van een riviertje was. Toen Kia even gebadderd had zijn we maar terug gelopen. Er kwam een reiger aan die op jacht was naar vis, net toen hij op het punt stond toe te slaan zag hij ons en vloog snel weg. Toen we terug op de Picaro waren hebben Annemarie en ik nog chocoladeplakjes gemaakt met de combinatie van witte en pure chocolade. Dit was mijn dag.

Reactie van
Elise
Dit had Dinsdag moeten zijn…

Reactie van
Rene
"Als ze groter zijn moet ik ze Meerkoeten voeren!!!" Hahahaha, heb even smakelijk gelachen hierom.

Reactie van
Piet en Suzanno
Goedenavond Elise, We vinden het vreselijk leuk om jou belevenissen te lezen. We merken dat je een enorm natuurminnende jongedame bent. Wij vinden de natuur ook vreselijk mooi. Als je je ogen goed de kost geeft zie je de prachtigste cadeautjes van de natuur. Op de heenreis naar het zuiden zagen we 's morgens in de vroegte een vosje langs het kanaal en op een andere dag 2 herten, die aan het grazen waren. Dat noemen wij de cadeautjes van de dag als we van zo'n mooi moment mogen genieten. Dus kijk altijd goed om je heen. Dat wordt altijd beloond. Hartelijke groetjes van ons beidjes Piet en Suzanno

Donderdag 28Vandaag neem ik het logboek zelf maar weer over. Want met papa, mama en broer in aantocht moet er nog een boek uitgelezen en een draak afgemaakt worden. 's Ochtends is het nog een beetje twijfelachtig, maar in de loop van de dag wordt het steeds mooier weer. En als we hoog boven de Allier over het aquaduct van Le Guetin varen en vervolgens vergezeld door talloze toeristen in de tweetrapssluis afschutten, raken we zelf ook helemaal in vakantiestemming. Beneden de sluis maken we vast aan een mooi groen kaaitje en installeren ons met tafel en stoelen onder een boom. Om het vakantiegevoel compleet te maken lopen we na het eten nog met de honden naar de zandbanken aan de overzijde van de rivier.

Vrijdag 29Toen we het Canal du Centre in gingen hadden we ons voorgenomen om zolang we nog niet aan de reis waren eens op al die mooie plekjes te stoppen waar je normaal altijd voorbij vaart. Omdat we tot dusverre alleen een paar keer vroeg vastgemaakt hebben, omdat de familie onderweg is en omdat dit wel een van de állermooiste plekjes is blijven we vandaag de hele dag in Le Guetin liggen. Eerst gaan we naar de 'Ecluse ronde des Lorrains', een prachtig plekje, zie www.jph-lamotte.fr/files/plais-hist_lorrains2.htm en een bijzonder kunstwerk, zie www.jph-lamotte.fr/files/plais-hist_lorrains.htm. Vervolgens fietsen we naar Bec d'Allier, waar de Allier in de Loire mondt, met veel zandbanken en lieve huisjes. Onderweg slagen de buren er eindelijk in een reis te krijgen: Nemours-Roermond. Zouden wij ook wel willen, maar helaas is er maar een. Het valt deze ronde werkelijk niet mee om aan de reis te geraken, vanwege waardeloze bevrachtsters, lage vrachtprijzen, hoge graanprijzen, diepte- én breedtebeperkingen. Zie voor alle reisperikelen ook www.ms-traveler.nl Onderweg slaagt onze logé er ook nog in zowat over de kop te slaan met de fiets, zodat we haar niet alleen met muggenbulten, zonder hoektanden, onder de bramenkrassen en met een buik vol ongedierte, maar ook nog met ontvelde knieën aan haar moeder over mogen dragen… Voor die ons bereikt heeft is het zowat etenstijd, dus gaan we eerst maar barbecueën en dan nog een rondje pont-canal doen.

Reactie van
Joke
Alle dagen was het dus niet ' haar dag ', maar ik heb genoten van haar verhaaltjes!

Zaterdag 30Terwijl onze logé een dagje met pa en ma op stap is, oefent haar broer zich in het lassowerpen, varen in een smal kanaal en bukken voor lage bruggen. Rond het middaguur worden we opeens gebeld door de 'afdeling Frankrijk' van The Barge Association, die in La Chapelle Montlinard woont en o.a. via www.toncanal-patrimoine.org zeer betrokken is bij de kanalen in deze regio. 'Van een collega hoorde ik dat jullie in de buurt zijn, waar zit je ergens?' Omdat de navigatiecomputer deze week veilig opgeborgen ligt en we de papieren vaarkaart vandaag met de camper mee gegeven hebben, moet ik antwoorden dat ik eh, eerlijk gezegd geen flauw idee heb waar we nu zijn… 'Maar wacht eens, dat schip herken ik, we varen net langs La Chapelle!' Dus volaan achteruit en maar even vastmaken bij de silo, om wat bij te praten, het huis te bewonderen en, bij wijze van grote uitzondering, een glaasje rosé te drinken op het terras, terwijl onze kersverse matroos scheepswacht houdt. 's Avonds staat de camper ons al op te wachten in Les Fouchards. Met krabbenpoten en een berg vlees om de verjaardag van opa te vieren.

Zondag 31Vandaag gaat de hele familie een dagje mee. Want zo afgebroken varen, met lekker weer, door een levendig stuk kanaal is op zich al leuk, en dan komt ook nog het mooiste aquaduct van Frankrijk… In Briare stoppen we, en wandelen met z'n allen langs de Loire en de kanaaltjes met romantische ronde bruggetjes naar een terras aan de jachthaven. Onderweg treffen we 'toevallig' onze vorige logé en haar ouders weer… Terwijl de mannen met de auto de camper ophalen in Les Fouchards, wandelen de vrouwen en jongelui via het pont-canal naar het strandje aan de overkant. Waar de jeugd, die het goed met elkaar blijkt te kunnen vinden (zo goed, dat de dames volgend jaar wel samen op vakantie willen…), zich prima amuseert. Wadend en zwemmend steken ze de behoorlijk stromende Loire over, een hele prestatie, die ze met vereende krachten volbrengen. Omdat we geen gezellig restaurantje konden vinden zetten we daarna de tafel en stoelen maar midden op het jaagpad om met z'n elven pizza te eten. Kortom, zo'n zomerdag om nooit te vergeten.

 Juni
2011
  
 Augustus
2011
print-versie