LOGBOEK JANUARI 2011

 December
2010
 
Februari
2011
Maandag 10Interesseert toch niemand, wat wij de afgelopen twee weken zoal gedaan hebben… Jawel hoor, vinden diverse logboeklezers. Nou, bij deze dan: auto opgehaald, twee maanden post doorgewerkt, kerstdiner bereid voor pa en een schoolvriendin, naar de snuffelmarkt geweest, amuses (op een bedje van verse sneeuw ;-) gemaakt voor het tweedekerstdagmaal met de zusjes, de bank van nieuwe kussens en stof voorzien (dat gaat in een huis toch wat gemakkelijker dan in een roef, ondanks het vele op en neer gereis), de oude kussens en wat andere afdankertjes naar de milieustraat gebracht (want in Frankrijk kunnen we dat soort dingen nergens meer kwijt), telematicadag en Chinareisgenoten bezocht, de ‘cateringÂ’ verzorgd voor pa zÂ’n verjaardag (terwijl die zelf ziek op bed lag…), oud en nieuw gevierd met de zussen, pa zÂ’n verjaardag nog eens dunnetjes overgedaan, slecht nieuws verwerkt, nieuwjaarsreceptie bij de familie, een laptop van collegaÂ’s (na de nodige hoofdbrekens) weer aan de praat gekregen, één verstandskies laten verwijderen (de kaakchirurg weigerde daarna de tweede nog te doen - maar ik zal u de gruwelijke details besparen…), naar de bieb, de bank en de wasserette geweest, diverse huishoudelijke klusjes gedaan (voor scheepsklusjes was het steeds te glad of te nat), op zoek geweest (maar meer ook niet) naar een nieuwe deur voor in de douche en vloer voor in de roef, bij peettante op bezoek geweest, een paar keer koffie gedronken met de achterburen, de hele administratie van 2010 in één keer afgewerkt (inclusief buitenlandse BTW!), een extra backup van alle belangrijke bestanden gemaakt om aan de wal te bewaren (want er zijn toch heel wat schepen gezonken de laatste tijd…), een reis Arles aangenomen (toen het negen graden boven nul was…), al onze cadeaubonnen opgemaakt (ja, er zijn ook agenten die leuke bonnen sturen ;-), boodschappen gedaan, nog een keertje gekookt voor pa en broer, auto weggebracht.

Reactie van
CeesV
Wat verval je toch gauw in een landrotten ritme als je niet uitkijk he?

Reactie van
Erica
Tja, dat klinkt niet bepaald als vakantie. Herkenbaar wat je daar allemaal beschrijft.
Wens jullie een goede trip.

Groetjes, Erica

Reactie van
Rene
Tjee, wat een saai leven zo ineens (knipoog).

Dinsdag 11Mail lezen kwam in deze opsomming niet voor, laat staan schrijven, dus daar begin ik op weg van Den Bosch naar Maasbracht maar eens aan. Zoals gewoonlijk werk ik Postvak In van achter naar voor door, met als gevolg dat degenen die het eerst gemaild hebben nóg wat langer op antwoord moeten wachten, sorry mensen!

Dinsdag 11Nog steeds weinig vaart op de Rhône en bijna geen stroom, dus dat loopt lekker op.

Woensdag 12We hadden een dag reserve genomen voor het geval er iets aan de turbo moest gebeuren, maar die blijkt gelukkig nog in orde. Dus besteden we de tijd die we nu opeens over hebben maar aan wandelen met Kia (die het wat dat betreft de afgelopen tijd erg slecht gehad heeft), koffieleuten, de laatste boodschappen doen en natuurlijk de nieuwe keuken bewonderen van de buren. Waarmee we, net als begin vorig jaar, deze reis weer samen gaan doen.

Donderdag 13Nog even in de scheepsartikelenwinkels snuffelen, allerlaatste boodschappen doen, postpakketje afwachten en dan óp naar Stein.

Vrijdag 14Het nadeel van dit zachte weer is wind, regen en een ruim dat kletsnat is van de condens. Niet zo geslaagd als je kunstmest moet laden, en zeker niet als die er dan ook nog eens minimaal drie weken in moet liggen. Dus dat wordt dweilen met de luiken open. Gelukkig blijken we voor de verandering eens geen ZA maar nutramon naar het zuiden te mogen brengen: dat roest minder. De reis begint met een extra sluis: Limmel. Tijdens het schutten wordt er gewoon door gespuid. Het stroomt dan ook behoorlijk in Maastricht, waar we nog even aanschieten om te bunkeren. Zwavelarm en met €7,50 verwijderingsbijdrage per kuub, sinds 1 januari. Om niet gelijk weer een hoop gasolie in rook op te laten gaan, gaan we vervolgens weer een stukje af, de Smeermaas in, in plaats van de Maas op naar Klein-Ternaaien. En dan nog even door naar Genk, want zondagochtend is het om 7 uur laagwater in Antwerpen.

Reactie van
Evert CadIJ
Route Smeermaas is ook goed voor de sluizenscore.
Sluis Limmel al extra en langs Smeermaas 3x i.p.v 1x Kleinternaai ook 2 extra!

Groet Evert

Reactie van
Picaro
En dan weer via St-Quentin…

Zaterdag 15Vroeg genoeg vast om Thijs z'n laatste twee Belgische bioscoopbonnen te kunnen benutten. Van de 24 films is er maar één waar we alle vier heen willen. En net die ene is 'volzet'. 'Er is nog wel een film die ik graag zien wil, maar ik denk dat de mannen daar weinig aan vinden…', zegt de buurvrouw. Dus dat is snel geregeld: vrouwen blij, mannen blij, honden héél blij.

Reactie van
( T ) Joke
Welke film wilde de dames zien ??

Zondag 16In den beginne waren er websites en E-mail. Toen kwamen er blogs, msn, chatten, skypen, Hyves, Facebook,… Wij zijn in de eerste fase blijven hangen, maar per 1-1-11 zijn wijzigingen in ons ouderwetse #logboek voor de liefhebbers ook te volgen via Twitter. 's Avonds kletsen we gezellig bij met de buren – niet met 'social media', maar met koffie en een wijntje.

Maandag 17spitsen.be vaart weer eens een dagje mee met picaro.nl. Alleen moet je op de Schelde vandaag ook je eigen spitsen meebrengen… Misschien vanwege het hoge water her en der in Frankrijk. Wij rollen daar deze ronde in ieder geval weer mooi tussendoor.

Reactie van
Evert CadIJ
Minstens één varende spits heeftie héél mooi op de plaat gezet :-)Sluis Oudenaarde?

Dinsdag 18'Béthune. De Franse vaarwegbeheerder VNF heeft besloten haar 20e verjaardag met 20 acties te vieren. Om te beginnen zullen de Maas, Vogezen, Centrekanalen en Doubs met 20 centimeter uitgediept worden. Daarnaast wordt dit jaar op 20 nog nader te bepalen locaties 20 kilometer damwand geslagen. Daarentegen zal VNF 20 kilometer hekken van sluizen verwijderen. Bij automatische sluizen moet voortaan 20 seconden nadat aan de blauwe stang getrokken is de deur dicht zijn. Ook worden er per direct bij iedere regionale directie 20 kantoormedewerkers vervangen door sluiswachters. Hierdoor kan de interventietijd bij pannes voortaan beperkt worden tot maximaal 20 minuten. 20 oude overslagkades worden in ere hersteld. In het Seine- en Rhônebekken komen 20 nieuwe ligplaatsen voor de bedrijfsvaart. VNF wil ook 20 nieuwe autosteigers aanleggen, 20 nieuwe drinkwaterpunten en 20 nieuwe afvalafgiftelocaties. Over de precieze plekken zal met 20 schippers overlegd worden. Stremmingen mogen maximaal 20 dagen per twee jaar duren. Vragen en opmerkingen van vaarweggebruikers worden voortaan binnen 20 minuten beantwoord… ' Wakker worden: www.vnf.fr/vnf/img/cms/video/20ans VNF 201101141635.flv

Reactie van
( T. ) Joke
En het is nog niet eens een April…

Reactie van
erica
Had je deze niet beter op de 20ste kunnen plaatsen? (knipoog)
Het klinkt alsof de vaarwegbeheerder nog voor 20 jaar werk heeft.

Reactie van
Wouter
Hmm, de link doet het niet. Of hoort dat zo :)

Reactie van
Thijs
Deze wel spaties waren veranderd met de invoer www.vnf.fr/vnf/img/cms/video/20ans_VNF_201101141635.flv

Reactie van
Picaro
Of de vaarwegbeheerder heeft 20 jaar z'n werk niet gedaan (en daar lijkt dat filmpje wel op te duiden…)

Woensdag 19Voor de verandering varen we via het Canal de Saint-Quentin. Dat betekent wel dat we van 12 tot 17 uur stil liggen, in afwachting van de toueur. Maar in het Canal du Nord lig je meestal ook vijf uur stil, alleen dan verdeeld over 19 keer drijven. Deze route is dus beter voor het milieu en beter voor het humeur. Alleen jammer dat hij zo'n 50 euro extra vaartrechten kost…

Reactie van
Dirk Jan
Hadden jullie niet via de Sambre gekund of die nog steeds dicht? Weten jullie of die nog open gaat?

Reactie van
Picaro
De Sambre moet in 2013 weer open gaan, maar qua diepgang zal er dan waarschijnlijk alleen nog maar pleziervaart door kunnen. Dit jaar wordt in ieder geval begonnen met de restauratie van het aquaduct van Macquigny. (Maar bij Vadencourt, waar het slechtste aquaduct ligt, is een week of drie geleden nog een dijk doorgebroken…)

Donderdag 20De nieuwe chômages staan online. Een beetje laat kwamen we tot de ontdekking dat we deze ronde waarschijnlijk via het Canal du Centre terug zullen moeten, want de Petite-Saône, Vogezen, Marne-Saôneverbinding en het Canal latéral à la Marne zijn in maart allemaal gestremd. Voor de zekerheid haal ik de nieuwe stremmingenlijst voor 2011 er maar eens bij. Nee, aan die planning is helaas niets veranderd. Maar op andere (grote) vaarwegen is er wel het een en ander gewijzigd, dus de rest van de dag ben ik weer zoet met www.elv-transport.com/chomages

Vrijdag 21De nieuwbouwgolf in de binnenvaart zou deels veroorzaakt zijn door jaloezie op de buurman. In de spitsenvaart hebben we daar weinig last van. Als de buurman groter groeit denk je meteen: 'Wat sneu, nu kunnen ze nooit meer naar het zuiden.' Bij een dikke auto op de roef geldt je eerste gedachte lage bruggen. En als tegenliggers hun roef opnieuw betimmerd hebben… is dat een mooie aanleiding alledrie wat vroeger vast te maken beneden Berry-au-Bac!

Reactie van
Luc
Ideetjes opdoen voor evt. latere verbouwingsplannen???

Reactie van
Picaro
Nee hoor, alleen bewonderen. Voorlopig geen grote plannen, of er moet op bedlengte gecontroleerd gaan worden…

Zaterdag 22Smeermaas smeerkaas, Facebook facelift, Twitter tweezitter, Béthune hunebed, centrekanalen centraliseren, chômages chantage, Marne-Saôneverbinding onlineverbinding, latéral latrine, stremmingenlijst zonbestemmingen, Berry-au-Bac cranberrysap… Omdat ik het helemaal beu was dat Word steeds vastliep, ben ik overgestapt naar Open Office. Writer moet duidelijk nog een hoop woordjes leren, maar hij doet wel leuke suggesties ; –)

Reactie van
bert van der tang
gaarne over een maand je evaluatie van "open office" ik benm zeer benieuwd!

Reactie van
Picaro
Tot dusver geen verschil met Word, maar stuur over een maand nog maar eens een herinnering.

Zondag 23Kletsvaartforum.com lijkt me ook wel een goede suggestie voor kustvaartforum.com. 'Spitsenvaart' doorscrollend vanwege een verwijzing naar een foto valt mijn oog op het volgende: “Ik heb de X nog weten onder de vorige schipper. schip was steeds netjes gepoetst en X was steeds bezig zijn boot te onderhouden. alleen jammer dat sedert de verandering naar X het schip gewoon niet meer onderhouden word. ik zie het schip vaak in aalst (belgie) liggen en de glans is er volledig af. doodzonde voor zulke prachtige spits”. Even voor de duidelijkheid: die XXX heb ik er in gezet. Want terwijl de grootste criminelen in de media nog netjes met initialen worden aangeduid, mag je als schipper blijkbaar openbaar beledigd worden. En dat door iemand die zelf onder een pseudoniem schrijft. Maar vooral: waar bemoeien ze zich $%^& mee?!

Reactie van
Ton van Seeters
Dit begrijp ik niet !

Reactie van
CeesV
Onder welke conditie of in welke staat een spits ook vaart, het blijft een spits die vaart! en dat is de hele bedoeling van spitsenvaart!

Reactie van
Picaro
Op het onderdeel 'spitsenvaart' van kustvaartforum.com zijn nu en dan berichten te lezen van mensen (waarschijnlijk totale buitenstaanders of oudgedienden) die commentaar hebben op het feit dat deze of gene spits niet (meer) strak in de lak zou staan. Ik vind niet dat je op internet (dwz waar het tot in lengte der dagen op scheepsnaam terug te vinden is) dat soort uitspraken over andermans privébezit kunt doen. Bovendien ga ik er vanuit dat de meeste collega's hun schip en bedrijf zo goed mogelijk proberen te onderhouden (en dat bestaat tegenwoordig echt uit meer dan verven en boenen). Als een schip er eens wat minder netjes uitziet zal daar vast een goede reden voor zijn, zoals persoonlijke omstandigheden, pech met het weer, onervarenheid, geplande ingrepen of gewoon meer hobby's dan alleen dat schip. Varen kost trouwens ook best veel vrije tijd ;-)

Reactie van
KVM
Niet alleen in het onderdeel spitsenvaart hoor, ook de "grote" jongens worden regelmatig op de rooster gelegd…Naast de vele zegeningen van het internet is dit wel één van de minpunten van de snelle media…Iedereen kan altijd en overal zonder nadenken z'n ongezouten mening kwijt…Dan is het kustvaartforum nog een redelijk net forum…Niet elk topic eindigt in schelden zoals op veel fora tegenwoordig. Trouwens, ik reageer hier niet op omdat ik me aangesproken voel hoor ;-)

Maandag 24Als ik bij L'Hermite aan de slang wil gaan draaien zie ik dat de sluis dubbel rood staat. Dus bellen maar. Even later begint de bovenste rode lamp te knipperen en nog even later gaat hij gewoon uit. Grr, achteruit dan maar, en toch maar draaien. Ja hoor, knipperenddubbelroodgroen. Achteraf was dat hier vorig jaar ook al zo, herinneren we ons dan. 'Dat is zelfs al vier jaar zo', lacht de dépanneur even later. Maar de wonderen zijn de wereld nog uit: aan Vitry krijgen we zomaar een VNF-vlag. De eerste in twintig jaar!

Reactie van
KVM
Klantenkaart vol ??

Reactie van
Picaro
Uitverkoop!

Dinsdag 25'Hangplek!' waarschuw ik de achterburen. Nadat ze een tijdje op de brug over de sluis hebben staan roken en giebelen komen de heren schoorvoetend dichterbij. Een is duidelijk het brutaaltje van de drie: die durft Thijs aan te spreken, in de stuurhut te gluren en tijdens het opschutten in het gangboord te gaan zitten. Als ze zien dat ik de camera op ze richt beginnen ze te joelen en zwaaien. Dan wil de bovendeur niet open. Dat is natuurlijk kaasje! Als 'de honkbalpet' van de dépanneur op de knop mag drukken kan zijn dag duidelijk niet meer stuk. Intussen val ik bijna van m'n stoel van het lachen: precies echte pubers, deze Benidorm bastards!

Reactie van
erica
Ik heb lekker met je mee gelachen.
De foto's zijn trouwens ook mooi en leuk. Genieten weer!

Woensdag 26'Eind volgend jaar moet dit hele kanaal automatisch zijn', vertelt onze sluismeester. Dan heb je dus geen sluismeesters meer die je dit soort nieuwtjes vertellen. Of touwtjes aannemen bij diepe sluizen…

Donderdag 27of spontaan midden op straat springen om de bakker voor je tot stilstand te brengen! Dan kun je toch moeilijk zeggen dat de buurman al een broodje voor je meegebracht had… Dus neem ik nog maar een baguette - en fiets dan naar de supermarkt om er escargots bij te halen ;-)

Vrijdag 28'Ik heb een geul voor jullie gegraven', roept voorbuurman regelmatig. Maar vandaag moet VNF een geultje voor de buren graven… Bij het passeren van de jachthaven van Langres liggen ze, midden in het kanaal, klapboem stil. Voor de kop peilt de buurman nog maar 1,20 meter en aan de zijkanten staat niet veel meer water. Ongetwijfeld heeft dat iets te maken met de nieuwe kade die hier net aangelegd is: het beton is nog zacht, zeer zacht… In plaats van Apeldoorn te bellen blaast buurman de plaatselijke VNF-afdeling uit haar kantoor. Die kan niets anders bedenken dan de verlaten van de volgende sluis flink open te zetten. Maar daarmee krijg je er natuurlijk geen 60 centimeter water bij, zeker niet als de oevers maar 30 centimeter hoog zijn… Een ooggetuige weet te vertellen dat de aannemer een dijk voor de nieuwe damwand heeft gelegd, met modder uit het kanaal. Die is vervolgens weer naar het midden van het kanaal gegooid of gezakt. 'Daar weet ik niets van!' briest de inmiddels gearriveerde architect. 'Ze hebben me wel gevraagd om het waterpeil 50 centimeter te laten zakken, maar dan konden er natuurlijk geen schepen meer door…', zegt de chef. 'Waarom hebben ze daar dan geen maandje mee gewacht, tot de chômage?' vraag ik. Tja… 'Ze hadden ook moeten wachten tot de chômage!', hoor ik de chef even later tegen de architect zeggen… En waarom heeft hijzelf niet gecontroleerd wat die aannemer aan het uitspoken was? Omdat de kade eigendom is van de gemeente en de werkzaamheden in opdracht van de gemeente werden uitgevoerd… Intussen is de architect druk met aannemer en gemeente ('une catastrophe phénoménale!') aan het bellen. De graafmachine staat nog ter plekke, maar zowel de machinist als de sleutel blijken onvindbaar. Een paar minuten later heeft Thijs de sleutel gevonden… gewoon onder de mat :-) Dan rijden alle VNFfers weer weg, gevolgd door de architect, dus gaan wij ook maar koffie drinken. Na een uur nog geen teken van leven, dus lopen de mannen maar eens naar het VNF-kantoor om te vragen of er vandaag nog wat gaat gebeuren. Daar hebben ze inmiddels een eigen kraanmachinist opgetrommeld. Omdat de nieuwe kade nog niet sterk genoeg is moet de kraan wel naar de overkant. Dat wil zeggen: met zijn rupsbanden over het jaagpad, met zijn gewicht over het sluisbruggetje en met zijn breedte tussen de bomen door… Maar het blijkt een ware kraankunstenaar, die even later voor de kop van de buren bakken vol klei uit het kanaal lepelt… en dat allemaal zonder slibdepot en grondmonsters! Dat geultje en een flinke aanloop ('avec élan!') blijken net voldoende, zodat we na zo'n vier uur oponthoud weer verder kunnen. Dat wil zeggen, als het scheidingspand door al dat spuien nu niet onder peil gestaan had…

Vrijdag 28'Ik heb een geul voor jullie gegraven', roept voorbuurman regelmatig. Maar vandaag moet VNF een geultje voor de buren graven… Bij het passeren van de jachthaven van Langres liggen ze, midden in het kanaal, klapboem stil. Voor de kop peilt de buurman nog maar 1,20 meter en aan de zijkanten staat niet veel meer water. Ongetwijfeld heeft dat iets te maken met de nieuwe kade die hier net aangelegd is: het beton is nog zacht, zeer zacht… In plaats van Apeldoorn te bellen blaast buurman de plaatselijke VNF-afdeling uit haar kantoor. Die kan niets anders bedenken dan de verlaten van de volgende sluis flink open te zetten. Maar daarmee krijg je er natuurlijk geen 60 centimeter water bij, zeker niet als de oevers maar 30 centimeter hoog zijn… Een ooggetuige weet te vertellen dat de aannemer een dijk voor de nieuwe damwand heeft gelegd, met modder uit het kanaal. Die is vervolgens weer naar het midden van het kanaal gegooid of gezakt. 'Daar weet ik niets van!' briest de inmiddels gearriveerde architect. 'Ze hebben me wel gevraagd om het waterpeil 50 centimeter te laten zakken, maar dan konden er natuurlijk geen schepen meer door…', zegt de chef. 'Waarom hebben ze daar dan geen maandje mee gewacht, tot de chômage?' vraag ik. Tja… 'Ze hadden ook moeten wachten tot de chômage!', hoor ik de chef even later tegen de architect zeggen… En waarom heeft hijzelf niet gecontroleerd wat die aannemer aan het uitspoken was? Omdat de kade eigendom is van de gemeente en de werkzaamheden in opdracht van de gemeente werden uitgevoerd… Intussen is de architect druk met aannemer en gemeente ('une catastrophe phénoménale!') aan het bellen. De graafmachine staat nog ter plekke, maar zowel de machinist als de sleutel blijken onvindbaar. Een paar minuten later heeft Thijs de sleutel gevonden… gewoon onder de mat :-) Dan rijden alle VNFfers weer weg, gevolgd door de architect, dus gaan wij ook maar koffie drinken. Na een uur nog geen teken van leven, dus lopen de mannen maar eens naar het VNF-kantoor om te vragen of er vandaag nog wat gaat gebeuren. Daar hebben ze inmiddels een eigen kraanmachinist opgetrommeld. Omdat de nieuwe kade nog niet sterk genoeg is moet de kraan wel naar de overkant. Dat wil zeggen: met zijn rupsbanden over het jaagpad, met zijn gewicht over het sluisbruggetje en met zijn breedte tussen de bomen door… Maar het blijkt een ware kraankunstenaar, die even later voor de kop van de buren bakken vol klei uit het kanaal lepelt… en dat allemaal zonder slibdepot en grondmonsters! Dat geultje en een flinke aanloop ('avec élan!') blijken net voldoende, zodat we na zo'n vier uur oponthoud weer verder kunnen. Dat wil zeggen, als het scheidingspand door al dat spuien nu niet onder peil gestaan had…

Reactie van
Luc
En dan maar zeggen dat je niet veel meemaakt zonder dat ik aan boord ben ;-)

Reactie van
Picaro
Dat was dus vrágen om problemen ;-)

Zaterdag 29Aan de Saônezijde van de tunnel treffen we zon, een chef die ons komt bedanken voor ons geduld en… ijs! Rinkeldekinkel klinkt het tijdens het afschutten, alsof je in een glasbak ligt in plaats van in een sluis.

Reactie van
Bas
En hoe en onder welke naam zijn jullie te volgen op twitter??

Reactie van
Picaro
Zie de 'T' onderaan deze pagina. (Maar meer dan nieuwe 'logboekjes' zul je er niet vinden hoor ;-)

Reactie van
Bas
En zelfs dat kan ik gebruiken zo een klein berichtje van een update. Gebeurt me veel te vaak dat ik jullie logboek vergeet bij te lezen.

Zondag 30Baggeren, ijsbreken, sluisbediening, dijkbewaking,… je moet hier in Frankrijk ook werkelijk alles zelf doen! Als de buren 's morgens de eerste sluis uit willen varen gaat de benedendeur niet helemaal open omdat er ijs achter zit: dubbel rood. Terwijl Thijs de controlepost belt klimt buurman vast met een schroevendraaier naar boven… Als er na een half uur nog niemand verschenen is drijven wij maar met de kop het sluishoofd in, zodat Thijs zelf kan gaan schutten (en Kia na zo'n 15 uur ook weer eens de wal op kan). Pas als we uitvaren arriveert de dépanneur. Die zegt niks van deze self-service, maar rijdt daarna, met een collega, netjes van sluis tot sluis met ons mee. Als ik 's middags een pandje meeloop over het jaagpad hoor en zie ik het water zo uit het kanaal in het riviertje ernaast stromen - dwars door de dijk heen! Meteen maar even melden. En warempel, ze gaan ook nog meteen kijken. 's Avonds twee Franse blondines op bezoek (en hun baasjes ;-).

Reactie van
Laska
Kia, pas op voor die blondines. Ze zien er leuk uit, maar voor je het weet zetten ze een litteken boven je oog.

Maandag 31Verboden olie te lozen, verboden vuil te storten, verboden de wc te gebruiken. Je reinste oeververvuiling, al die grote (maar desondanks vanaf het water bijna onleesbare) nieuwe borden om aan te geven dat dit stukje Petite-Saône waterwingebied is: de eerste twee dingen doe je toch niet, en het laatste laat je toch niet…

 December
2010
  
 Februari
2011
print-versie