LOGBOEK APRIL 2009

 Maart
2009
 
Mei
2009
Donderdag 2Gelukkig willen ze onze stagiair wel weer een reisje meenemen, wat voor ons de 'vaardruk' weer even wat vermindert. Als hij onderweg is wordt er opeens gebeld, of we over een uurtje of twee, drie in IJmuiden kunnen laden voor Middenmeer - voor 'onze' vracht wel te verstaan. Dat wordt kiezen voor onze matroos… Niet voor met wie hij naar IJmuiden vaart: bij ons is het hup, stroomdraden, touwen en buren los, en wegwezen! Om vervolgens, als we ons bij DSM melden, te vernemen dat er een laadinstallatie kapot is, en we dus vanavond laat pas aan de beurt zijn. Grrr, dat wordt niet meer morgenmiddag lossen. Maar goed, zo kunnen de buurtjes nog even langszij komen, en kan onze matroos nog even nadenken: Middenmeer of Parijs via St-Quentin? Niet zo'n moeilijke keus lijkt ons… Dus: wordt vervolgd op www.westropa.nl

Vrijdag 3Uiteindelijk zijn we pas 's morgens om half acht geladen, zodat morgen lossen ook al krap wordt. Dus de hele dag zo hard als mogelijk varen, de sluismeester opjagen… Om vervolgens, als we melden dat we de West-Friese sluis nog gaan halen, te vernemen dat ze toch maandag pas gaan lossen. Grrr. Maar goed, zo hoeven we in ieder geval geen hemel en aarde te bewegen om (desnoods onder…) de laatste klapbrug door te komen en liggen we het weekend mooi midden in Middenmeer.

Reactie van
Henk
Als amateur schipper op onze motorvlet Amsteldiep passeerde wij u bij Schoorldam daar lag u afgemeerd aan de steiger bij snackbar 'Marine' Verrast zag ik de naam Picaro de spits waar van ik op het internet met veel intresse had gelezen over uw reizen en kennis van het varen in o.a.Frankrijk
Nu ik u had zien leggen de site weer eens geopend en tot mijn verrassing las ik toen van u reisje naar Middenmeer in de Wieringermeer. Slootdorp is onze thuishaven.
We varen met onze vlet veel kilometers door Nederland en hebben intresse voor de binnenvaart.

Dit is geen mail om u veel te melden maar ik vind het leuk om op uw uitnodiging te reageren.

Goede vaart,

Henk a/b van de Amsteldiep.

Reactie van
Picaro
Veel van dit soort reacties gehad tijdens onze 'excursie' in Noord-Holland. Aardige mensen daar hoor ;-)

Zaterdag 4Zodat we, als we klaar zijn met onze respectievelijke klusjes, waaronder het 'beletteren' van het dashboard, lekker samen kunnen gaan shoppen. Shoppen, in Middenmeer? Bon, het is geen Parijs, maar ze hebben hier op tien winkels maar liefst twee kringloopwinkels!

Zondag 5Mooi weer voor een 'waterig' rondje Wieringermeer: via de Slootsluis en de Haukessluis naar de Waddenzee, dan, na een visje in Den Oever en de Stontelersluis, naar het Dijkgatbos, vervolgens via het haventje van Oude Zeug naar koffie in Medemblik, en via de sluisjes daar en de Medemblikkersluis terug naar Middenmeer

Maandag 6Weer mooi weer, maar een slecht humeur… Voor ze eens beginnen met lossen is het elf uur, en voor we leeg zijn bijna vijf uur. Geeft toch een heel ander resultaat in het reizenbestand, anderhalve of vier en een halve dag doen over zo'n reisje… Plus dat we zo natuurlijk weer een paar schepen extra 'voor ons' hebben wat, nu er zo weinig aanbod is, ook doortelt. En dan begint het hele verhaal dus weer opnieuw: leeg in een uithoek, wat nu?

Dinsdag 7En dan laten we ook nog eens het grootste deel van onze reis Middenmeer in de Wieringermeer achter. Bij een lek voorin bleek ons bootje achteraan ook te verslappen: ook geen drie gescheiden compartimenten meer dus. Niet zo'n prettig idee, vind ik. Maar om nou net na een nieuwe machinekamer, gevolgd door een paar slechte maanden (en misschien nog een paar slechte jaren…) een nieuw bootje te kopen vind ik ook niet zo'n prettig idee. Thijs blijft echter maar op internet speuren naar 'ribjes'. Die vooral in het noorden des lands te koop lijken te zijn. Waaronder in Wieringerwerf. Vooruit dan maar, alleen maar even kijken… Vooruit dan maar: voor de veiligheid, dichterbij een dealer liggen kan haast niet, de oude mogen we inleveren … En zoals het er nu naar uit ziet krijgen we straks toch nog twee jaar extra om te sparen voor ons pensioen :-(

Woensdag 8Via Enkhuizen om daar naar bootjes te kijken hoeft nu niet meer, in ballast zetten hebben we geen zin, dus maar weer via het Noord-Hollands kanaal. Waar ik vorige keer al verlangend naar de duinen in de verte staarde, maar toen moesten we dóór. Nu hebben we alle tijd van de wereld, maar is het toch pokkeweer: harde wind, regen, koud… Maar omdat het volgens buienradar aan het eind van de middag moet opknappen stoppen we toch maar in Schoorldam. En inderdaad, door bos en duin trappend trekken we eerst onze handschoenen uit, dan onze dikke jassen, en dan is er zand, zee en… zon!

Donderdag 9Geen wonder dat er zoveel rubberbootverkopers in het noorden des lands zitten: je hebt me hier toch een hoop sloten en vaarten om te spelevaren! Onze proefvaart voert ons eerst door de Hondsbossche Vaart en dan, via de Jan Claassensluis, door de Grote Sloot. En dan… op naar Parijs. Jawel, alweer aan de reis! Maar wel een reisje met een grote 'maar', in de vorm van rollen tot 23 ton… En nog een paar relatief 'smalle' rollen ook, zodat al dat gewicht maar over een paar sporen verdeeld wordt. Maar ja, de huid is toch al een wasbord, van om de twee weken een reisje Middenmeer word je ook niet rijk, kunstmest naar Frankrijk is er al maanden niet geweest en zo hebben we nog enige kans om begin mei terug in Nederland te zijn voor een familiefeest (waarvoor we vriendelijk doch dwingend uitgenodigd zijn…op straffe van onterving ;-) Ofwel: hoe overtuig ik mezelf…

Vrijdag 10Dinsdag pas laden, maar om onaangename verassingen in de (Paas)bedieningstijden te vermijden varen we maar vast 'buiten' Zaandam. Weer prachtig fotoweer, maar na drie weken Noord-Holland begin ik toch een beetje last te krijgen van molenmoeheid…

Reactie van
IRENE
ONDAKS JE MOEHEID EN DE VERKEERDE DATUM , HEBBEN WIJ HEEL FIJNE PAASDAGEN EN LEKKER GENOTEN EN GEGETEN BIJ JULLIE, KUNNEN WIJ ER WEER EEN TIJDJE TEGEN.
HEEL VEEL GROETJES VAN PA EN MA

Zaterdag 11Reisboodschappen, paasboodschappen… En dan, om maar niet aan die rottige rollen te hoeven denken, nog even de stad in. Dus ja hoor… schoenen ;-) Om vijf uur is het nog steeds zo'n schitterend weer dat we de fietsen toch maar over twee buurschepen heen sjouwen en nog wat sluisjes gaan bekijken: de Westzaner Overtoomsluis, de Nauernasche Sluis, Sluis Vrouwenverdriet (zo mooi als de naam doet vermoeden… maar helaas, geen camera bij) en de Weelsluis. Als toetje krijgen we op de terugweg nog een heleboel prachtige (West) Zaanse huisjes.

Zondag 12Pa en ma van de trein halen, koffiedrinken en óp naar Vreeswijk. Leuk dorp, lekker weer, drie fietsen aan boord, dus kunnen we voor het Paasdiner nog wel even een tochtje maken. Aan het Merwedekanaal (wat we nog nooit 'gedaan' hebben) denk ik: als we het water aanhouden moeten we vanzelf weer bij het Amsterdam-Rijnkanaal uitkomen, kunnen we een mooi rondje maken. Op een gegeven moment draait de weg even van het kanaal af. Vervolgens wordt het een stuk mooier, maar ook verdacht veel kleiner. Ja hoor… als we na enige tijd langs een plattegrond komen blijkt dat we een 'afslag' gehad hebben: we volgen niet langer het Merwedekanaal, maar een Hollandse IJssel! 'Dwarsover' is het niet zo ver naar het schip, maar zie al die straatnamen maar te onthouden (want op mijn richtinggevoel durf ik ook niet meer te vertrouwen ;-). Een pen hebben we niet bij, een GSM ('Zet jij de rollade vast op, enne wil je meteen ook even op de kaart kijken…') natuurlijk ook niet. En een fietspomp ook niet…Dan maar dezelfde weg terug, in de hoop dat de band van de matrozenfiets het nog even houdt, en de ketting… 'Onverantwoord!' moppert pa (die niet alleen moet wennen aan 'leven op vreemd terrein', maar ook aan een beweeglijk 'kleinkind' achterop;-). 'Ach, weer wat voor het logboek', vindt ook ma.

Maandag 13In Rotterdam strijken we voor de verandering eens neer in de Koningshaven. Via de Willemsbrug, de markt en een terrasje wandelen we naar het station, waar we de ouwelui weer op de trein zetten. Via de Lijnbaan en de Erasmusbrug terug, nog even op het tij wachten en dan… vallen we aan de Botlek in de potdichte mist! En dan moeten we dus nog even door naar de Europoort, ofwel 'op de instrumenten' door het Breediep… brrr.

Dinsdag 14Terwijl de nevel plaats maakt voor zon, maak ik de roef laadgereed: prulletjes op bed, kussens tussen de slaapkamerdeuren, computerlade barricaderen met twee stoelen… Maar op die zware jongens valt het schip steeds zó schuin dat er alsnog van alles in het rond vliegt. Erger is echter dat ik ze vanuit de stuurhut zo een stel spanten krom - en, nog erger, naar buiten - zie tikken met die rollen. Want natuurlijk krijgen wij, anders dan de voorbuurman, net een nieuwe kraanmachinist en een kersverse 'aanwijzer' in het ruim. Als Thijs, die met z'n laadplanning op de wal staat om aan te geven welke rol waar moet komen (smalste rollen voorin, waar de buikdenning het sterkst is, links en rechts evenveel gewicht en in het voor- en achterruim precies zoveel dat het schip gestrekt ligt, en dat met zestien stuks die allemaal net even anders van maat en gewicht zijn, en in een dusdanige volgorde dat het schip niet breekt noch omkukelt…) protesteert dat ze maar een grote als oefenschip moeten nemen, krijgt hij te horen dat we dan maar niet van die grote rollen moeten laden met ons kleine bootje. Dat zijn we voorlopig dus ook niet meer van plan… Nog even keggen aanslaan en wegwezen hier!

Reactie van
KVM
Ik zal wel een stomme vraag stellen, maar als ik nou zie wat er allemaal bestaat aan modern laadgerei, waarom kunnen die rollen dan niet op hun zijkant gelegd worden?? Ten eerste kunnen ze dan niet gaan "rollen" en het lijkt me toch ook wat beter voor de gewichtsverdeling. O.K., de latjes eronder zullen wat dikker moeten zijn om de stroppen eronderdoor te krijgen. Of zouden sommige dan boven de den uitkomen??
Die keggen lijken me ook al niet oversized….
Groeten, Kurt

Reactie van
Picaro
Daar is inderdaad sprake van geweest, er is zelfs een uitdrukking voor, 'eye to the sky', maar voor zover wij weten is het nooit in de praktijk gebracht.

Woensdag 15'Tweede schutting', zegt de sluismeester aan de Royers, en deelt ons vervolgens bij de eerste in. Pas in Merelbeke voel ik me weer enigszins 'veilig' met die rollen.

Donderdag 16In Nederland regent het pijpenstelen, in Engeland regent het katten en honden, en in België regent het… krabben! In de loop van de dag ontdekken we er eerst een aan dek, dan eentje op de luiken, onder de loopplank, achter de kachelpijp, op het roefdek…

Reactie van
IRENE
Hoe komen die krabben daarop of eronder?

Reactie van
Picaro
Geen idee, misschien via de sluismuur aan boord gekropen, van een sluisdeur gevallen, windhoos op zee geweest…

Vrijdag 17Op de 'tracking and tracing' zien we de Picaro en Westropa steeds een stapje dichter naar elkaar toe springen. Aan Masnières kruisen de bootjes, en de sluis daarop stapt onze stagiair weer aan boord. 's Avonds vallen we weer samen met een andere 'ex-baas' van onze matroos, de buurman uit Spyck. Voor wie de uitnodiging om mee te eten duidelijk als geroepen komt ;-)

Zaterdag 18Onze matroos treft het ook: voor de derde keer in twee weken door de tunnel van Riqueval. Al bestaat onze rame slechts uit twee schepen. De tegenrames zijn langer. En die achter ons moet zelfs uit dertien spitsen bestaan. Best gezellig hoor, zo'n stremming op het Canal du Nord. En vooral: geen last van pousseurs…

Zondag 19Ondanks de zondagsbediening en het feit dat er, anders dan je op grond van alle VNF-propaganda zou verwachten, overal in het Canal de St-Quentin slechts een van de twee kolken in gebruik is, komen we nog tot Bellerive. Dus gauw eten en óp naar het bos. In de toenemende schemering is Kia niet de enige die af en toe denkt: 'Is dat nu een boomstronk of een beer op de weg…?' Zoals gewoonlijk treffen we de nodige modderpoelen op ons pad, maar deze ronde stuiten we ook nog op een beekje. Gelukkig ontdekt onze matroos een geschikte overklim-boom (al heb ik bijna nog een natte broek, als ik halverwege de slappe lach dreig te krijgen ;-) Het laatste stuk bos doen we in het pikkedonker. Thijs heeft z'n GPS om zich wat bij te lichten, onze matroos z'n GSM, en ik volg het puntje van Kia's staart…

Reactie van
joke
Geef die dan ook licht….

Reactie van
Picaro
Had gekund, met al die lekkende kerncentrales langs de Rhône vorig jaar, maar dat witte pluimpje zie je ook nog bij het licht van de sterren…

Maandag 20Weer een mooie dag: van Bellerive naar Bougival. En weer mooi weer, dus ga ik de Cummins-sticker maar eens van de machinekamerdeur peuteren. Er blijkt geen GM-sticker onder te zitten, maar wel kaal ijzer. Dan de rest van de deur ook maar kaal. Nu het primerblik toch open moet meteen ook maar wat plekjes bijwerken… Matrozenwerk, meent u? Tja, die heeft z'n overall per ongeluk op de Westropa laten liggen…

Reactie van
Carel-Jan
Misschien is het schilderen op de Westropa hem zo goed bevallen dat hij dat daar graag nog eens wil doen…… ;-)

Reactie van
Matroos
Juist, Jij snapt 'm!

Dinsdag 21Parijs heeft onze stagiair al bij de buren gedaan, maar aan de Marne-monding krijgt hij weer een nieuw stukje. En wij, even verderop, ook: sluis Créteil en de haven van Bonneuil hadden we ook nog nooit gezien. Toen we net geladen waren belde de ontvanger al of we maandag konden lossen, zodat we zaterdag maar verstek hebben laten gaan op de respectievelijke vergaderingen van ons Nederlandse én Franse samenwerkingsverband, maar nu we voor de wal liggen hebben ze blijkbaar geen haast meer. Dus geef ik m'n plekjes nog maar een likje verf, terwijl de heren gaan olieverversen en dan nog even met het bootje de rest van deze Marne-meander verkennen.

Dinsdag 21Wakker geklopt door de 'stickeraar', die onze rollen van een code komt voorzien. En een paar van het woord 'élingue': die moeten er met een band uit worden gehesen, omdat ze te los in hun vel zitten. Rollen van 23 ton worden hier namelijk gelost met een magneet! Dus nu mag Thijs aan boord blijven, en kijken Kia en ik wel vanaf de wal toe hoe scheef de Picaro gaat ;-) Als we het er weer heelhuids vanaf gebracht hebben gaan we maar eens aan de volgende reis denken. Tavers-Veghel zou tijdtechnisch het beste uitkomen, maar die is natuurlijk net weg. Dan maar Joigny-Eindhoven. Ook leuker voor onze stagiair, die sluizen met schuine muren op de Yonne, en met vrijdagmiddag laden moeten we nog op tijd in Nederland kunnen zijn. Alleen verkeert Thijs in de veronderstelling dat het vandaag dinsdag is… Oeps, binnen twee vaardagen van Bonneuil naar Joigny is wel héél krap. Dan moet je dus niet drie kwartier liggen te wachten boven Saint-Maurice, vervolgens weer een half uur beneden Ablon… Maar dankzij onze paardenkrachten (en een doekje over de brandstofverbruiksmeter ;-) komen we 's avonds met de hakken over de sloot nog tot Champagne. Vanaf Saint-Mammés zijn we al eerder in anderhalve dag naar Joigny gevaren, al geven in het verleden behaalde resultaten…

Reactie van
Carel-Jan
Twee dinsdagen achter elkaar in het logboek. Thijs lijkt niet de enige die denkt dat het dinsdag is ;-)

Reactie van
Evert Cadij
En dan met 4 Hollanders tegelijk opschutten op de Yonne, hebben ze daar in jaáááaren niet meer gezien!

Liesbeth heeft mooie foto's gemaakt !!!

Groet Evert

Reactie van
Nico Goudriaan
Goedenavond Schipper
Een paar keer in de maand lees ik heel graag als motorboter Uw website omdat ik graag lees en leer van Uw ervaringen in Frankrijk. Wat mij deze keer zeer benieuwd en het eigenlijk nog nergens heb gelezen is hoe vind het schutten plaats in een sluis met schuine kanten ofwel hoe voorkom je schade aan de zij- onderkant als groot schip en als klein bootje. Of moet je maar niet zo nauw kijken want die passages met anderen van jullie op de franse kanalen liegen er ook niet om.
met vriendelijke groet Nico

Reactie van
Picaro
Voor Nico: wij schutten meestal met de kop tegen het hoekje van de massa (zie foto's van de week). In het midden laten drijven kan ook. Voor jachten ligt in de meeste sluizen een drijvend steigertje. Voor Carel-Jan: dat is het enige nadeel van een leven zonder agenda…

Donderdag 23Bepaald geen garantie voor vandaag. Aangezien je dan zomaar met z'n viertjes de Yonne op kunt moeten, in plaats van in je uppie… Maar dat blijkt juist een voordeel: het nieuws snelt ons vooruit (tam-tam, tám-tám!) zodat we bij zowat alle sluizen met open deuren ontvangen worden. Een sluismeester maakt er zelfs een foto van, de chef komt kijken… en het is natuurlijk ook erg gezellig, met vier Hollandse spitsen. 's Avonds liggen we warempel een sluisje voor op vorige keer, dus wel een avondwandeling verdiend. Bourgondië is weer schitterend in deze tijd van het jaar: koolzaad, bloesem, blauwe regen en… seringen!

Vrijdag 24Twee jaar geleden moesten we hier in Joigny opvarend laden, om niet met de kont omhoog te komen zitten, nu moeten we van de silobaas juist andersom gaan liggen, omdat de zandbanken inmiddels zo toegenomen zijn dat je geladen niet meer rond kunt. Hoewel dat in dit geval misschien toch nog wel gelukt was: de gerst is zó licht (62 kilo) dat we er maar 230 ton in krijgen. Voor het eerste en laatste stukje vaarwater van deze reis wel lekker om er zo vlot bij te liggen, maar voor het diepe tussenstuk wel zonde…'s Avonds voor het eerst dit jaar weer eens barbecuen.

Zaterdag 25Met als gevolg dat vandaag de warmtewisselaar weer aan mag: het giet aan een stuk door. Verder maar tam varen hoor, de Yonne in je uppie.

Zondag 26Pas om negen uur beginnen, een vol uur middagpauze en vervolgens een buurman erbij die ons iedere sluis op zich laat wachten. #$%! Als dat zo doorgaat liggen we niet alleen 1 mei stil, maar krijgen we volgende week zondag ook nog een dag verlet op de Belgische Schelde aan ons broek…

Maandag 27Alternat in Parijs natuurlijk ook net tegen, maar goed, kan ik even aan de wal om brood te halen. Met z'n tweetjes redden we ons prima met ons kleine vriesvakje, maar met een derde (goede) eter erbij is het af en toe krap.

Dinsdag 28'Ik heb een pakje voor u!' roept de sluismeester van Compiègne. Huh, dat hadden we toch naar sluis Janville laten sturen? Blijkbaar heeft de postbode het bij 'de buren' bezorgd. Hadden we ons lelijk mee te pakken kunnen nemen… Maar we maken ons er verder maar niet druk om: we schutten namelijk samen met de Kairos. Ze hebben Nederlandse passagiers aan boord, die hen gevonden hebben via een artikel in de Schuttevaer, onze site ook kennen… kortom, het is weer een klein wereldje!

Woensdag 29Ik hou helemaal niet van feesten maar als er iets geschreven, getekend, genaaid of hoe dan ook in elkaar geknutseld moet worden zeg ik niet gauw nee! Dankzij de moderne communicatietechnieken kunnen we tegenwoordig ook varend deel uitmaken van de feestcommissie: per email worden druk foto's en ideeën uitgewisseld met de schoonzusjes. We hebben heel wat materiaal aan boord, maar voor textielverf en franje moet ik toch op de fiets vooruit naar Saint-Quentin. Oef, ik snap waarom ik de enige fietser in de stad ben…

Donderdag 30Deze tunnelpassage maken we deel uit van een flinke sleep. Leuk voor de foto's, maar het betekent wel zoveelste schutting aan de eerste sluis. Dus komen we 's avonds het kanaal niet meer uit, wat onze kansen om zaterdag nog door België te komen ook weer aanzienlijk verkleint.

 Maart
2009
  
 Mei
2009
print-versie