LOGBOEK JANUARI 2006

 December
2005
 
Februari
2006
Zondag 1Als we onze logés voor komende week opgepikt hebben rijden we weer terug naar Chalons. Omdat we vroeg genoeg zijn maken we nog een toeristisch rondje door de champagneheuvels.

Zondag 1Woensdag 25 oktober We hadden wind verwacht, het wordt mist. Dus nemen we in de Kil onze radarloze buren maar langszij. Wat later lijkt het er even op dat we nóg een boot langszij gaan krijgen… In Terneuzen staan twee jochies op een containerschip wat lacherig te doen over die kleine spitsjes. We vragen maar niet 'Blijf je de hele herfstvakantie met pa dozen schuiven, of heb je zin om mee naar Frankrijk te gaan…?'

Maandag 2Als er geen trein op zou komen dagen mochten wij 2 januari laden, anders werd het de 3e, had de bevrachter al verteld. Leve de onbetrouwbaarheid van de spoorwegen... Wat minder mooi is dat de gerst erg licht is uitgevallen deze ronde: er gaat maar 246 ton in, en dan moeten we in het midden nog op de luiken springen om ze dicht te krijgen.

Dinsdag 3Er worden voor vanavond en morgen zware sneeuwbuien voorspeld, dus besluiten we maar vast naar Maasbracht te gaan. Ver komen we niet: Sluis 11, 12 en 13 blijken van 7 tot 7 gestremd. Dat heb je, als je er even uit bent. Maar de sneeuw blijft uit en de stremming loopt niet uit, waardoor we 's avonds toch nog tot Panheel komen.

Dinsdag 3Touwtjes losgooien blijkt toch wat minder makkelijk dan het lijkt... misschien dit jaar maar eens een 'filmpje van de week' invoeren ;-) En nee hoor, de logeerhond heeft geen zwemvest aan, dat is een bijtvrij vest...

Woensdag 4De gasten hebben niet alleen het voordek, maar ook de keuken overgenomen, dus ik heb alle tijd om het logboek bij te werken (en lekker te roddelen...)

Donderdag 5Voor onze toeristen hadden we erover gedacht via het Canal de Saint-Quentin te gaan, maar als je de touwen opvouwt in plaats van opschiet is het Canal du Nord toch comfortabeler...

Vrijdag 6Zeker als het zo rustig is: we schutten de hele dag in ons uppie en liggen dan ook ruim voor sluitingstijd vast in Palluel.

Zaterdag 7Een buurman met een slecht geweten (omdat hij onze reis ingepikt heeft) heeft toch wel z'n voordelen ;-) Om half 8 staat de taxi naast het schip. Onze chauffeur stapt in Bergen op Zoom uit, om voor te vergaderen, wij gaan nog even verder, om onze gasten naar huis te brengen. Door-to-door transport heet dat. Vervolgens zijn we just in time weer in Bergen op Zoom voor de ledenvergadering van ons samenwerkingsverband. Rond middernacht zijn we weer aan boord.

Zondag 8De vakantie is weer voorbij! Met frisse tegenzin begin ik aan de lang uitgestelde buitenpoetsbeurt. Zelf heb ik dankzij een dikke laag kleren geen last van de kou, maar de slang is zo stijf dat hij steeds van de luiken schuift. 's Avonds komen de buren foto's van niet-voor-spitsen-toegankelijke sluizen en andere kunstwerken bekijken.

Maandag 9Volle bak in Terneuzen. Meestal mag je als spits dan als laatste in het kolkende water tussen twee van die grote bakken duiken. Deze ronde mogen we als één na laatste invaren, dat scheelt weer. Er blijft zo weinig lengte over dat we nog net de roeren niet dwars hoeven te zetten.

Reactie van
Evert CadIJ
Let op de drempel!!

Dinsdag 10Op het Hollandsch Diep komt een koppelverband voorbijlopen met een open netwerk. Hij gaat net te snel om de foto's over te sturen die ik zojuist gemaakt hebt.

Woensdag 11De deur van 9 ligt eruit voor onderhoudswerkzaamheden. Anderhalf uur oponthoud. Maar vooruit, in Frankrijk zou de sluis voor zoiets minstens anderhalve week gestremd zijn. Als we vast liggen gaan we winkelen, een hapje eten en dan naar 'Narnia'. We zijn wel van plan een weekje in Nederland te blijven, maar je weet maar nooit...

Donderdag 12Na het lossen laten we de watertank nog even vol lopen, dan hebben we tenminste nog iets aan ons havengeld.

Vrijdag 13Voor een buurman is het inderdaad een ongeluksdag: zijn kopschroef is onder het schip uitgezakt. Geladen kom je dan niet zo ver meer in de Zuid-Willemsvaart...

Zaterdag 14We rijden even naar Brussel, waar op de nieuwjaarsvergadering van de Europese Schippersorganisatie de website www.eso-oeb.org gepresenteerd wordt. Made by Picaro.

Zondag 15tot en met zondag 22 januari. We hadden een heleboel willen doen, zoals de stuurhut (verder) afmaken, maar er komt niets van terecht: met bezoekjes van en aan familie en vrienden vliegt de week weer voorbij. We hangen nog wel de piloot op. En we slagen er eindelijk in radiatoren te kopen.

Reactie van
Irene
Hoi ,ik kan de foto`s nu ook bekijken,via java.com
Groetjes uit Kerkdriel

Maandag 23Oef, na zo'n weekje vrij valt het niet mee om weer om zes uur in het donker en de kou op te staan. Maar binnen de kortste keren zijn we klaarwakker: als we de roeren dwars zetten om rond te gaan klinkt er opeens een luide knal en krijgt het schip een eigen wil. Leve de kopschroef. Als we het schip weer in het gareel hebben gaan we maar eens voorzichtig op de hand proberen of alles nog normaal draait. Zo te voelen wel. 364 dagen per jaar hebben we er spijt van dat we niet meteen een dubbel elektrisch stuurwerk hebben geplaatst, maar vandaag zijn we weer even blij met ons ruimtevretende stuurrad. Zonder verdere problemen komen we in Stein. Gelukkig maar, want behalve dat we er moeten laden hebben we daar nog drie afspraken...

Dinsdag 24De laatste reizen kom ik er hier steeds goed vanaf met open- en dichtleggen: de meneer die om dit logboek heeft gevraagd gaat zelf ook op een spits varen en komt zo vast even 'oefenen' met laden. Als hij binnenkort een schip gekocht heeft gaat hij ook een logboek beginnen, toch?

Woensdag 25Tegen de middag klinkt er opeens een vreemd geluid uit de achterpiek. Bij nader onderzoek blijkt de lasnaad van het tandwiel van de haakse overbrenging grotendeels losgescheurd. Oei oei, dat dwarsknallen is blijkbaar toch wat harder aangekomen dan we dachten. Bij de eerste de beste sluis, Kwaadmechelen, maken we maar gauw vast. Thijs kan het tandwiel zelf wel lassen, maar het kost wel eventjes tijd om de zaak te demonteren, repareren en, vooral, weer te monteren. Dankzij een telefoontje van de buurman dat de Royersluis morgen bijna de hele dag gestremd is hoeven we ons in ieder geval niet meer te haasten voor het tij.

Donderdag 26We zijn er ook nog niet. De BB stuurketting heeft nu teveel ruimte. Het duurt even om er achter te komen dat dat komt doordat de bovenkant van de hennegatskoker ook nog losgescheurd, en wat naar voren gekomen is. Dat wordt toch een beetje te heftig om zelf te repareren. Van de verzekering krijgen we het telefoonnummer van een reparatiebedrijf in Antwerpen. De werfbaas vraagt of het 'nog zo'n oud spitsenstuurwerk is' en deelt ook nog mee dat we desnoods wel geladen het dok in kunnen. Dat waren we dus echt niet van plan, maar het klinkt veelbelovend: een bedrijf dat nog weet wat spitsen zijn én over materiaal beschikt. Nu alleen nog in Antwerpen zien te komen. Dus maar eens naar 'kantoor' gebeld, of er nog iemand deze richting op komt. Een goede kennis moet in de buurt zijn. Inderdaad: hij komt net om de hoek en wil ons wel meenemen... We liggen nog niet vast in de sluis of de sluiswachters komen met twee man sterk meedelen dat onze buurman nu wél meer vaartrechten moet betalen omdat hij ons sleept... De aanleiding is niet zo prettig, maar het is wel gezellig om zo gekoppeld te varen.

Vrijdag 27Gekoppeld heb je altijd veel last van buiswater, en als het dan ook nog eens flink vriest... Als we in Antwerpen geparkeerd zijn moet er een koevoet aan te pas komen om de touwen los te krijgen. Het bedrijf is zoals de baas aan de telefoon klonk. Binnen een paar uur is alles weer gerepareerd. Tussen de bedrijven door komt er ook nog een fotograaf van Promotie Binnenvaart Vlaanderen langs, die ons afgelopen week al tig keer gebeld heeft, in verband met een interview. We hebben nog nooit een trouwreportage ondergaan, maar dit lijkt er volgens mij verdacht veel op...

Zaterdag 28Er zijn leukere vooruitzichten dan om met een net gerepareerd stuurwerk meteen de Zeeschelde te moeten doen. Maar met 350 ton is de Westerschelde ook geen alternatief meer. En over Ronquières varen is wel erg veel om, zeker nu we ook nog een zondag stil komen te liggen. Dus gaan we maar vroeg naar buiten, zodat we niet al te veel stroom mee krijgen. Een Belgische buurman belooft een beetje in de buurt te blijven. Maar pas de problème. Het Canal du Nord wordt de volgende stuurwerktest. Maar nu eerst een dagje vrij.

Zondag 29In Oudenaarde gaan we op pad voor, in volgorde van nodigheid, maar naar blijkt ook van moeilijkheid, brood, geld en beltegoed.

Maandag 30We lagen wel een beetje ongelukkig vast, maar ach, op zondag wordt er toch niet geschut... Nee, maar om 00.00 uur begint de maandag én de scheepvaart weer. 'Hongerlijers!' moppert Thijs, als we om half een bruut wakker geschud worden. Maar ja, om nou met deze temperaturen uit je warme bed naar voren te scharrelen...

Dinsdag 31Terwijl we voor Palluel liggen te wachten komt een kennis namens de club nog een kerstpakket afleveren. Dat kunnen we nu wel gebruiken! In het Canal du Nord wandelen de ijsschotsen zo het gangboord in. Gelukkig schutten we alleen, zodat we niet vast hoeven te maken, want de sluismuren en trappen hangen ook vol. We verwachten dat de kop wel beschadigd zal zijn, zeker met deze diepgang, maar tot onze verrassing is er geen kaal plekje te zien.

 December
2005
  
 Februari
2006
print-versie